Mitropolitul Sotirie al Patriarhiei Constantinopolului a numit drept „satanice” acțiunile Bisericii Ortodoxe Ruse, care a decis să rupă relațiile cu Patriarhia Ecumenică în contextul procesului de acordare a autocefaliei Bisericii Ortodoxe Ucrainene, scrie „LІGA.net”, citând site-ul bisericii ortodoxe din Alania.

Astfel, Biserica Ortodoxă Rusă a afirmat anterior că preoților săi i se interzice slujirea în bisericile Patriarhiei Ecumenice, iar credincioșii care s-au rugat acolo ar trebui să se pocăiască.

„Niciun episcop, mitropolit sau patriarh nu are dreptul să dea indicații la ce biserica sa mergi și nici să interzică comuniunea cu alta biserică, peste capul preotului dvs.”, a declarat exarhul Patriarhiei Ecumenice.

Potrivit lui Sotierie, astfel de ordine ale Bisericii Ortodoxe Ruse „nu au nicio putere înaintea lui Hristos și a Bisericii Sfinte”, iar credincioșii care ignoră instrucțiunile Moscovei nu ar trebui să se simtă vinovați. Ierarhul a subliniat că cei care ar trebui „să-și facă griji” sunt cei care, prin acțiunile lor anti-canonice si cu amenințări încearcă să despartă credincioșii de Biserică și să întrerupă comuniunea lor cu preoții și episcopii lor.

„Aceste acțiuni ale lor aduc bucurie numai antihristului … Toți oamenii gânditori sunt profund întristați de asemenea acțiuni satanice”, a conchis Sotirie.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (2 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

4 Responses to Mitropolit ortodox: Acțiunile Bisericii Ruse aduc bucurie antihristului

 1. Marian spune:

  Patriarhia istanbulului au facut ce au facut si l-au băgat si pe necuratu in discursul lor.Daca tot era în dotare trebuia folosit!

  • Clau spune:

   grohai marLane dar in afara de iz de lume rusa(aka fosa neseptica) nu prea scoti pe gura! Voi nu aveti Dumnezeu, pentru voi minciunile sunt „necesare”, voi nu pretuiti omul ca individ (creatie/fiu al lui Dumnezeu) ci doar ca o sluga sau masa de manevra! Sunteti reprezentarea diavolului pe Pamant!

 2. Marian spune:

  Popoarele ucigașe de Apostoli conduc Bisericile Ortodoxe si catolice!Sper ca acesti capi ai Bisericilor sa lase si ei pe alti mai buni mai credinciosi in locul lor.

 3. bogdan spune:

  Pai Antihristul conduce beserica porceasca ! Capii sunt Diavolii kiril si putler…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top