prof HaagTotul a început de la o insemnare pe pagina de Facebook a istoricului de origine ucraineana din Berlin, autor de cărți despre epoca lui Stalin, Dmitri Khmelnitsky: „Vorbind despre agenții lui Putin in Germania. Profesorul Lorenz Haag, șeful Agenției de Comunicare la Nivel Mondial (ACNM), există doar în imaginația agenției de știri ITARTASS, pentru care de mulți ani acesta acordă interviuri și îl laudă pe Putin în calitate de expert german„.

„Nu există un astfel de profesor în Germania. Și nici ACNM„, afirma Khmelnitsky, citat de Radio Liberty.

Bloggerul Paul Gnilorybov a studiat declarațiile fictivului profesor Lorenz Haag în mass-media rusă.

Uniunea Sovietică a finantat prieteni in întreaga lume, astfel încât televiziunile din Rusia oricand puteau miza pe opinii ale „expertilor locali”  peste tot in lume. Ziaristii ITAR-TASS au mers mai departe, inventand un profesor german cu tot cu biografie și poziție. Timp de şapte ani, începând din 2007, jurnalistii de stat din Rusia au avut acces la minunatul” Lorenz Haag. Dar apare o mica problema de îndată ce veți începe să cautati pe google pe acest drag prieten al Rusiei moderne, veti constata ca numele său nu este de găsit în altă parte, decat pe cateva site-uri din Rusia”, scrie Gnilorybov.

În toate articolele ITARTASS Lorenz Haag este președintele ACNM. În alte stiri el apare drept președinte al SudVest Saxonia„. Începând din 2008, Haag şi-a exprimat gândurile sale cu privire la Osetia de Sud, desfășurarea de rachete în Polonia, debarcarea Aliaților în Normandia, rolul sovietic în al Doilea Război Mondial, anexarea Crimeii etc. În general, se dovedeste  a fi un om foarte savvy, dacă personajul nu ar fi fost inventat de la început până la sfârșit.

kremlin

Bloggerul spune ca a încercat să găseasca urmele activității științifice a profesorului Haag, pentru profesorii nu apar pur și simplu în natură, sunt fie profesori la anumite școli, fie profesori pensionari, dar in ambele cazuri ar trebui să existe urme ale activității de cercetare sau de predare. Dar nicio urmă în cazul profesorului Lorenz Haag, doar interviuri cu justificarea politicii Krmelinului. S-a găsit doar o menționare a participarii sale la inaugurarea unui bust al lui Gagarin la Muzeul de Cosmonautică din Chemnitz. E drept ca, acolo, Lorenz Haag era reprezentant autorizat al Federației de Cosmonautică din Rusia în Europa, America și Canada.

Gnilorybov a sunat şi la organizațiile a caror nume se asemana cu cele mentionate in dreptul titlului sauAgenția de Comunicații globale„. Una singura a concis ca nume. S-a dovedit a fi o agentie PR care nu știa nimic despre vreun profesor Haag.

kgbDar, în Chemnitz, exista Institutul Inovarii Economice (Das Institut für Wirtschaftsnache innovation). Pe site-ul institutului apar fotografii cu profesorul Haag, consilier științific. Prin urmare, Lorenz Haag locuiește într-adevăr în orașul Chemnitz, care intre 1953-1990 s-a numit Karl Marx-Stadt.

La cele doua numere de telefon ale Institutului raspunde un robot care sustine ca numere nu există sau sunt dezactivate. Prin urmare sunt false si nicio posibilitate de a lua legatura cu profesorul Lorenz Haag.

Dmitri Khmelnitsky comenteaza situația.

Am dat peste numele lui Lorenz Haag mulți ani în urmă, când adunam materiale despre Academia de securitate, siguranță și aplicarea legislației. Era o organizație paravan creata de KGB, alcatuita din tot felul de oameni de  rang superior din KGB și armata, care călătoreau în jurul lumii și distribuiau în numele organizatiei Decoratii foarte asemănătoare cu cele reale Ordinul lui Petru cel Mare, Ordinul Ecaterina cea Mare și așa mai departe. În 2008, în legătură cu aceasta pseudo-Academie, în Germania a izbucnit un scandal, publicatiile Focus” și Die Welt” scriind despre aceasta ca este o organizație de spionaj angajată în recrutarea de agenți. Apoi, „Academia” a fost foarte repede dizolvata. Ulterior am dat peste acest om, care a fost implicat în decernarea decoratiilor „Academiei”. Profesorul Lorenz Haag există numai în presa rusă. El ofera interviuri jurnaliștilor TASS, de obicei, unul și același nume apare Vladimir Smelov. Haag este destul de activ, oferind opinii cu privire la toate evenimentele politice importante, fiind tot timpul de partea Rusiei și lăudându-l pe Putin. Este pretutindeni reprezentat drept expert german. Apărea citat în calitate de șef al Agenției de comunicare la nivel mondial, cu sediul în Chemnitz. Această agenție nu există în realitate, nu există nici urmă de ea în presa occidentală. Așa cum nu există nicio urmă de profesor cu numele Haag. Cel mai probabil, acest Haag a fost lansat „profesor” in cadrul „Academiei” care printre altele distribuia şi titluri științifice amuzante. În plus, el este reprezentant al Federației de Cosmonautică din Rusia în Europa, Statele Unite și Canada și fost redactor-șef al Elite ale Rusiei„. În urmă cu doi ani, el a felicitat Școala Superioară de Economie de la Moscova la aniversarea a 20 de ani. Felicitarea era semnata de Lorenz Haag, profesor doctor honoris causa.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Miturile propagandei Kremlinului. Cine este profesorul Haag?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top