siria armata siriana„S-a dovedit că preşedintele american Barack Obama, care a fost criticat acasa pentru strategia de combatere a „Statului islamic”, a avut pana la urma dreptate când a prezis că invazia lui Vladimir Putin in Siria este un drum spre mlaştina”, scrie BloombergBusiness.

Când Putin a intervenit în războiul civil sirian pe 30 septembrie 2015, mulți oficiali de rang înalt de la Moscova au subestimat durata campaniei în sprijinul regimului lui Assad. Acum ei nu mai vorbesc despre câteva luni, iar unul dintre ei chiar şi-a exprimat speranța ca aceasta sa nu dureze câţiva ani.

Am intrat în a treia lună a misiunii, şi Putin varsa în Siria tot mai multe resurse logistice şi umane, într-un ritm nebunesc. Preţurile la petrol sunt în scădere, la fel si încasările Rusiei, extinzând prima recesiune din ultimii sase ani.

„În această săptămână, Ministerul Apărării din Rusia a trebuit să  amâne cateva programe de arme noi” – scrie publicatia.

„Operaţiunea va dura cel puţin un an – a declarat Franz Klinţevici, vice-președinte al comisiei de apărare din camera superioară a parlamentului rus. Ma asteptam la mai mult din partea armatei siriene”, spune acesta.

Citând „oficiali informati”, autorii scriu ca Rusia a planificat iniţial să cheltuiasca 1,2 miliarde $ in 2016. Dar, potrivit Institutului Regal pentru Studii de Apărare (RUSI, Londra), după noile trimiteri in masa de soldaţi şi echipamente, de la mijlocul lunii noiembrie, cheltuielile zilnice ale Rusiei au crescut de la 4 la 8 milioane de dolari pe zi, echivalentul a aproape 3 miliarde de dolari pe an.militari rusi Siria

„Putin va trebui să implice tot mai multe forţe terestre, sa le expuna tot mai des la atacuri şi sa cresca astfel probabilitatea unei misiuni militare prelungite, – sustine Joerg Forbig, de la German Marshall Fund of the U.S. Un an de campanie militara este un termen total nerealist„, afirma acesta.

Analistii RUSI sustin ca acum, în Siria, sunt 5.000 de militari rusi, de peste doua ori mai mult decât previziunile iniţiale, care vorbeau despre trimiterea a 2.000 de militari. Deşi Putin continua sa excluda varianta unor operatiuni terestre ale armatei ruse, sute de consilieri sunt deja ataşati trupelor armatei siriene.

„Acum, nimeni din guvernul rus nu mai subestimează dificultatea acestei sarcini”, afirma Andrei Klimov, vicepreşedinte al Comisiei pentru afaceri internaţionale al camerei superioare a parlamentului rus.

„Ameninţarea cu care luptam – este între 45 şi 50 de mii de luptători cu experienţă, inclusiv din Cecenia şi Afganistan, dar şi ofiţeri ai armatei siriene, pe care chiar noi i-am pregătit, a spus Klimov. Este un adversar foarte serios”.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top