devotcenkoActorul rus Alexei Devotchenko a fost găsit mort în apartamentul pe care îl închiria în partea de nord a Moscovei. Procurorii care investigheaza cazul au declarat ca actorul nu prezenta semne de moarte violentă.

Versiunile neoficiale sustin ca actorul în varsta de 49 de ani ar fi murit în urma unui accident domestic sau urmare a unui atac de cord. Cu toate acestea, actorul si colegul Stanislav Sadalsky susţine Devotchenko a fost ucis.

Începând cu anii 1990, Devotchenko a lucrat în mai multe teatre din Sankt-Petersburg, iar din s-a mutat la Moscova: 2011-2012 Teatrul Tineretului de la Moscova, iar din 2012 în trupa Teatrului de Artă Cehov.Devotcenko2

În 2011 Devotchenko a refuzat titlul de Artist al Poporului din Rusia” și două premii de stat, spunând că nu vrea să primească premii din mâinile lui Vladimir Putin.

Alexei Devotchenko era cunoscut pentru activitatile sale civice: este membru al „Frontul Civil Unit” din Sankt-Petersburg, a participat la numeroase acțiuni ale opoziției pentru libertatea mass-mediei și împotriva propagandei oficiale.

În acest an, a fost coinitiatorul convocariiCongresului intelectualității împotriva războiului cu Ucrainaşi  „Marșului adevărului”.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top