Iasi-UngheniMoldova a semnat un contract de furnizare de gaze naturale din România, combustibilul urmând să fie livrat prin conducta IașiUngheni începând cu luna ianuarie 2015, potrivit PRIME.

Acordul corespunzător a fost semnat astăzi la Chișinău între furnizorul OMV Gaz Petrom și compania de stat Energocom.

Acordul va intra în vigoare pe 1 ianuarie anul viitor, iar prețul gazelor va fi de aproximativ 227 de dolari pe mia de metri cubi, „ceea ce este mult sub preţul gazului din Rusia”, a declarat după ceremonie Adrian Candu, ministrul Economiei din Moldovei.

El a menționat volumul inițial de gaz furnizat de România va fi mic. „Dar ca pe parcurs acesta va fi crescut, iar părțile vor semna o anexă la contract,” – a mai spus ministrul.

Candu a precizat ca Romania va aproviziona cu gaze locuitorii din raionul Ungheni, unde se afla capatul conductei IașiUngheni.

Acest gazoduct ne va permite să aducem mai mult de 50 de milioane de metri cubi de gaze pe an (4% din nevoile anuale ale Republicii Moldova). Ministrul a mai spus în 2016 această conducta va fi extinsă la cei mai mari consumatori de la Chișinău, proiect pentru care Moldova a cerut de la UE alocarea a 10 milioane de euro.

Principalul furnizor de gaze naturale în Moldova este în prezent Gazprom, care vinde gazul său la un pret de 374 de dolari pe mia de metri cubi.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top