Putin aurBanca de investitii Morgan Stanley din SUA se așteaptă la o reducere semnificativă a rezervelor valutare ale Rusiei în anul următor din cauza petrolului ieftin, a fugii de capital și sancțiunilor economice.

Potrivit Financial Times, sunt luate in considerare trei scenarii de prognoza, bazate pe un preț al petrolului de 95, 80 și 50 de dolari pe baril.

Astfel, in prezent, Rusia are rezerve in valoare 420 miliarde de dolari, din care numai 200 de miliarde sunt lichide” (utilizabile). În cel mai bun caz când pretul ţiţeiului va fi de 95 de dolari   rezerva valutara totala a Rusiei se va reduce la 372 de miliarde de dolari, respectiv la 143 în cazul rezervei utilizabile.

rezerve valutare Rusia

În cazul în care prețul rămâne la un nivel mediu de 80 de dolari, rezervele Rusiei vor scădea la 308 miliarde de dolari, din care numai 99 de miliarde vor putea fi folosite.

În cazul prăbușirii prețurilor la petrol la 50 de dolari pe baril, rezervele utilizabile” ale Rusiei vor scădea la 27 de miliarde de dolari. Valoarea totala va ajunge la doar 215 miliarde de dolari.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top