detinuti in RusiaMarți, pe 8 martie, Consiliul Europei a publicat un raport privind rezultatele studiului sistemelor penitenciare în 2014. Raportul releva înregistrările oficiale ale sistemelor penitenciare din cele 47 de state membre ale Consiliului Europei.

În 2013, experții Consiliului Europei au numărat în închisorile din Rusia un numar de 4.200 de decese, inclusiv 461 de sinucideri. „Rata mortalității în închisorile rusești este cea mai mare dintre principalele țări europene, se arata în raport: 6 morti la 1.000 de deținuți. În alte țări, această cifră este de aproximativ 2,8.

Experții au ajuns la concluzia că, în ciuda reducerii anuale cu 5% a numărului de intemnitati din închisorile rusești, țara se situează pe primul loc dupa numărul de detinuti în sistemul penitenciar – 671 de mii de persoane în 2014 si 646.000 de persoane la data de 1 februarie 2016.

Practic, in Rusia se inregistreaza 467 de deținuți la 100.000 de locuitori. Cea de a doua tara cu cel mai mare număr de deținuți raportat la populatie este Lituania (305 persoane). Prin comparatie, în Marea Britanie, la 100 de mii de locuitori  sunt aproximativ 150 de detinuti.

În același timp, Rusia are cel mai mare buget dedicat sistemului penitenciar – în anul 2013 acesta s-a ridicat la 6,4 miliarde de euro, ceea ce reprezintă cu 18% mai mult decât în ​​anul precedent .. Pe un singur prizonier Rusia cheltuie în medie 25 de euro pe zi.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

3 Responses to Mortalitatea în sistemul penitenciar rusesc, cea mai mare din Europa

 1. rsumy spune:

  „Pe un singur prizonier Rusia cheltuie în medie 25 de euro pe zi.

  Sigur că da!!!
  Peste 80% e furăciune rusnacă patentată…
  🙂

 2. rsumy spune:

  „Pe un singur prizonier Rusia cheltuie în medie 25 de euro pe zi

  Sigur că da!!!
  Peste 80% e furăciune rusnacă patentată…
  🙂

 3. Catun spune:

  Articolul este gresit si vadit propaganda ruseasca. Rusia nu trebuie pusa in categoria tarilor europene, ci in cea a tarilor asiatice, alaturi de Coreea de Nord.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top