Guvern exilFostul premier al Ucrainei, fugit în Rusia, Mykola Azarov, a anunţat la o conferință de presă la Moscova ca a fost creat „Comitetului de salvare al Ucrainei”. Potrivit lui Azarov, care conduce „noua structură”, membri ai organizației, inclusiv cei care operează în secret pe teritoriul Ucrainei, au in sarcina „restaurarea pacii și armoniei” în Ucraina prin organizarea de alegeri anticipate la toate nivelurile.

Fostul presedinte ucrainean Viktor Ianukovici și asociații săi nu participa în organizaţia pe care presa deja a botezat-o „guvern în exil”.

„Declarăm că, în Ucraina, a fost infiintat și funcționează Comitetul de salvare al Ucrainei. Cerem tuturor cetățenilor, partidelor politice, sindicatelor și mișcărilor sociale să se unească și cu eforturi comune sa restabilim ordinea în casa noastră!”, – a spus Mykola Azarov, citat de Tass.

Potrivit premierului fugar, numele unei parti a membrilor Comitetului nou creat nu va fi divulgat din motive de securitate, pentru că „ei trăiesc și lucrează în Ucraina, este foarte periculos.” „Va veni o vreme când îi vom prezenta în fața întregului popor din Ucraina. Va pot asigura că ei sunt adevaratii patrioți, fara legatura cu actualul sau fostul guvern”, – a subliniat omul care a fost premier in fostul guvern.

„Comitetul pentru salvarea Ucrainei” nu ascunde scopul acestei organizatii – doborarea actualului Guvern de la Kiev.

„Știm cine a comis lovitura de stat în Ucraina, cine a refuzat dialogul cu poporul său. Acum Comitetul de salvare consideră că, fără o schimbare a conducerii politice este imposibil să se stabilească pacea, armonia și să asigure dezvoltarea tarii…”- a spus Azarov.Azarov

Azarov a mai comentat că autoritățile actuale din Ucraina sunt marionetele puterilor occidentale: „Acest regim este unul aservit. Executa doar ordine și primeste la schimb credite FMI, organizatie care în cele din urmă s-a discreditat arătând că este gata, încălcând statutul, sa ofere împrumuturi țărilor aflate in razboi” – a declarat ex-premierul.

Potrivit lui Azarov, Europa deja este deziluzionata de autoritățile actuale de la Kiev. ” Europa începe să înțeleagă că a pariat pe cine nu trebuie. Şi-a dorit un guvern european și a primit unul pro-fascist, în plus, absolut incompetent în materie economica,” – a declarat premierul fugar.

„Comitetul Salvării” insista pe organizarea alegerilor anticipate la toate nivelurile si este decis să numească candidat pentru președinția ucraineana pe fostul deputat al Radei Supreme – Volodimir Oleinik,  a spus Azarov.

Amintim ca, în decembrie 2014, Procurorul General al Ucrainei a depus la tribunal dosarul impotriva lui Oleinik, pe care îl acuza de organizarea ilegala a votului în parlament pe marginea Legilor din „16 ianuarie”, care înăspreau responsabilitatea pentru manifestarile publice. Oleinik este dat in urmarire generala.

Şi Mykola Azarov și alte figuri politice ale fostului regim sunt în prezent acuzați în Ucraina de un număr de infracțiuni de coruptie si deturnare de bani publici.

Kremlinul imediat a anuntat ca nu are nicio legatura cu crearea „Comitetului pentru salvarea Ucrainei”.

„Kremlinul nu are nicio legătură cu această inițiativă, este una destul de noua,” – a spus Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al lui Putin.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top