tatariRusia a încercat să opreasca participarea reprezentanților Mejlisului tatarilor din Crimeea la Conferința Mondială a popoarelor indigene din New York. Kremlinul a trimis organizatorilor conferintei un protest scris cu cererea blocarii discursurilor celor doi reprezentanti ai Mejlisului tarar, scrie pe Twitter ministrul de Externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin.

Reprimarea tătarilor din Crimeea nu cunoaste limite, iar intre 20 și 23 septembrie au vrut la propriu s-o faca chiar si la New York…La Conferința popoarelor indigene. Rusia a exprimat în scris protestul sau în legătură cu participarea Mejlisului poporului tătar din Crimeea la la Conferința Mondială a spus Klimkin.

Potrivit ministrului, reactia delegatiei ucrainene„, care a intervenit imediat la Secretariatul ONU,  a facut posibila respingerea protestului Rusiei.

Mejlisul va lua parte la conferința„, – a asigurat Klimkin.

refat ciubarovAmintim , în luna august, librăriile din Crimeea au fost percheziționate de ofițeri FSB care au confiscat cărți in limba tatara sau despre cutura tatara, fără sa dea vreo explicație, potrivit șefului Mejlisului poporului tătar din Crimeea, Refat Chubarov (foto).

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Moscova a încercat să blocheze discursul delegatului tătarilor din Crimeea la New-York

  1. […] NATO afirmă că forţe ruse se află “în continuare pe teritoriul Ucrainei” • Moscova a încercat să blocheze discursul delegatului tătarilor din Crimeea la New-York • Ce prevederi cuprinde memorandumul semnat la Minsk. Le vor respecta rușii ? • O […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top