Ministerul Justiției al Rusiei a publicat prima listă al mass-media cărora le-a fost acordat statutul de ”agent străin”. Potrivit site-ului ministerului, lista cuprinde nouă publicatii si media: Vocea Americii, Radio Europa Liberă / Radio Liberty, Kavkaz.Realii, Krym.Realii, postul tv „Nastoyașceye vremea”, „Sibir.Realii”, „Faktograf”, Tataro-bașkirskaya slujba „Radio Svoboda”, „Idei.Realii”.

Reamintim că, la sfârșitul lunii noiembrie, președintele rus Vladimir Putin a semnat o lege care extinde statutul de ”agent străin” asupra mass-media străine care lucrează în Rusia. Potrivit prevederilor legii, mass-media cu statut de ”agent strain” vor fi supuse restricțiilor și obligațiilor prevăzute pentru organizațiile non-profit – ”agenți străini”.

Singurul criteriu pentru acordarea statutului de ”agent strain” este obținerea de finanțare din străinătate.

Legea este un răspuns la actunea Departamentului de Justiție al SUA care a impus inscrierea RT America – sucursala americană a companiei de televiziune RT Rusia – ca agent strain în Statele Unite.

Ulterior, corespondenților postului RT le-a fost refuzata acreditarea la Congresul SUA.

Duma de Stat a Rusiei a decis să acționeze de o manieră similara și a propus interzicerea accesului jurnaliștilor americani în camera inferioara a Parlamentului.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Related Posts

One Response to Moscova a inclus pe lista ”agenților străini” 9 mass-media din Rusia

  1. bogdan spune:

    O sa se uite in cativa ani si vor visa godacii la Europa Libera si Democratica precum ne uitam noi in anii 80 la Capitalistii vestici… niste inapoiati…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top