morminte soldatiBiroul principal al Parchetelor Militare din Federația Rusa a declarat că informațiile privind moartea parasutistilor din Pskov, presupusi participanti la luptele din estul Ucrainei, nu pot fi dezvăluite, deoarece acestea reprezinta secret de stat.

Acesta a fost răspunsul oficial al procurorului sef militar oferit lui Leo Shlosberg, consilier regional de Pskov, care l-a publicat pe blogul său de pe Eho Moskvî”.

Astăzi, la Consiliul Regiunii Pskov a venit răspunsul la solicitarea mea in legatura cu moartea celor 12 parasutistilor uciși în perioada iulie-septembrie 2014, până la deces toti militarii satisfacandu-si serviciul militar in cadrul unitatilor staționate permanent pe teritoriul regiunii Pskov (Divizia 76 Aeropurtata și Brigada a 2-a cu destinatie speciala a GRU), a scris consilierul.

În răspunsul primit se afirmă că circumstanțele morții fiecăruia dintre parașutiști sunt verificate în conformitate cu Codul de procedură penală.

Informațiile cu privire la activitățile și evenimentele in care au fost implicati parasutistii nu pot face obiectul dezvaluirii, în interesul Federației Ruse aceste date constituind secret de stat”, se arata in raspuns.

Presa rusa a scris ca în a doua jumătate a lunii august, în bătălia de la Lugansk, militarii ucraineni au capturat o blindata ruseasca in interiorul careia au descoperit acte ale unor militari ale Diviziei de parasutisti din Pskov.

Mai târziu, mass-media a scris despre moartea a 12 de parașutiști din Pskov, inmormantati in secret pe 25 august.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top