Rusia amenință Letonia cu consecințe din cauza legii privind statutul participanților la cel de-al Doilea război mondial, care egalează statutul soldaților care au luptat împotriva Germaniei naziste cu cel al militarilor care au luptat împotriva URSS.

În acest sens, reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, Maria Zaharova, a declarat ca ”cursul continuu al Rigai de rescriere a istoriei este, din păcate, deja bine cunoscut … Insultând cinic memoria a 150.000 de soldați sovietici care și-au dat eroic viața pentru eliberarea Letoniei, conducerea politică a acestei țări egaliza de fapt, statutul participanților la al Doilea război mondial, care au luptat de partea Germaniei fasciste, cu soldații coaliției anti-Hitler”, a spus Zaharova.

„Suntem revoltati de acest sacrilegiu sub forma unui act legislativ. Este o bătaie de joc asupra rezultatelor celui de al Doilea război mondial, este absolut inacceptabil și va avea consecințe grave pentru relațiile ruso-letone“, – a amenintat Zaharova.

Ea a mai spus ca Moscova invită organizațiile internaționale – ONU, OSCE, Consiliul Europei – să „facă o evaluare bazată pe principii a acestui pas flagrant al autorităților letone”.

Amintim, la 4 ianuarie, președintele Letoniei Raimonds VĒJONIS a semnat legea adoptată de parlament cu privire la statutul participantului la cel de-al Doilea război mondial tuturor celor care au participat la lupte, indiferent de tabara in care se aflau.

Potrivit legii, reprezentanților Partidului Național Socialist din Germania nazistă, membrilor structurilor sale paramilitare, a poliției secrete și a serviciilor de securitate (Gestapo) li se refuza statutul de participant la cel de-al Doilea război mondial. Același lucru este valabil și pentru persoanele condamnate pentru crime împotriva umanității, precum și pentru fostii angajații KGB.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (4 voturi, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Related Posts

5 Responses to Moscova amenință Letonia pentru legea care pune KGB în aceeași categorie cu Gestapo

 1. Basarabia e Romania spune:

  E normal ca soldatii care au luptat de partea Germaniei fasciste pentru eliberarea Letoniei sa fie eroi caci ei s-au aliat cu fascistii pentru a se elibera de ocupatia kremlinului……….
  Acelasi lucru a facut si Romania cand s-a aliat cu Germania pentru eliberarea teritoriilor romanesti de sub ocupatia moscovei……
  Cucoana-necucoana Maria zaharika se face ca nu intelege. Carati-va din Basarabia banditilor!!!!

 2. bogdan spune:

  Sa ne intelegem ! Letonia a fost invadata intai de Porcii URSS si apoi de catre nemti ! Deci primii criminali sunt cei URSS ! Iar Germania doar a alungat porcii prin invadarea URSS ! Ulterior URSS nu a eliberat Letonia ci a ocupat-o, Ocupatie ce a continuat pana la caderea URSS ! Acest fapt a fost valabil pt toate cele 3 State Baltice ! USA nu a recunoscut niciodata Tarile Baltice ca parte a URSS ci ca tari ocupate ilegal !
  Rescrierea Istoriei este facuta doar de catre godaci iar parasuta asta de Zaharova e buna doar sa inmulteasca specia de godaci ! Sa o ameninte pe ma-sa scroafa !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top