magazin CrimeeaImportatorii ruşi caută soluţii pentru a depăşi problemele după embargoul alimentar impus de Moscova: ”Rusia vrea să arate că se poate descurca singură, că nu are nevoie de Europa”. In acest sens, un manager de superamarket a gasit solutia pentru a crea iluzia abundentei în pofida lipsei de marfă.

Astfel, spre exemplul, in raionul de lactate, iaurturile sunt prezente in numar mare, contrazicând imaginile cu rafturi goale vizibile în multe alte magazine din capitala rusă. Problema este ca majoritatea acestor iaurturi au depăşit de mult data de expirare.

„Managerul ne-a cerut să nu lăsăm niciun raft gol, dar, cum nu mai primim nici iaurturi europene şi nici americane, suntem nevoiţi să trişăm”, explică Cristina, responsabil de raion în supermarketul din Moscova. „Dacă un client cumpără un iaurt expirat, îi atragem atenţia la casă, iar el merge să ia unul proaspăt”, asigură Cristina.

De la începutul lunii august, când a intrat în vigoare embargoul alimentar decis de Moscova asupra produselor din ţările care au aprobat sancţiuni împotriva Rusiei pentru rolul în conflictul ucrainean, coşul de cumpărături al cetăţenilor ruşi s-a schimbat, spune, la rândul său, Veronika, o clientă în vârstă de 40 de ani, potrivit Mediafax.

magazin rusiaPavel Şinski, directorul Camerei de Comerţ şi industrie franco-rusă, spune că „sancţiunile reflectă în primul rând o stare de spirit: Rusia vrea să arate că se poate descurca singură, că nu are nevoie de Europa”. Embargoul alimentar impus de Moscova a avut însă efect de creştere a preţurilor, întrucât reorientarea spre o nouă piaţă necesită altă logistică şi costuri de transport mai ridicate.

O altă problemă este însă capacitatea de aprovizionare a noilor producători, care nu se ridică întotdeauna la înălţimea aşteptărilor companiilor. Mai mult, această schimbare a strategiei poate fi însoţită de o scădere a calităţii produselor.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top