Țările participante la reuniunea Consiliului Executiv al Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice (OPCW) au respins propunerea rusă de a iniția o nouă anchetă privind „cazul Skripal“, a declarat la o conferință de presă după întâlnirea specială, reprezentantul permanent al Rusiei la OPCW, Alexander Șulghin. Un nou prilej pentru Moscova să pozeze in victima si sa minta in legatura cu mersul reuniunii membrilor OPCW.

Astfel, Șulghin a declarat dupa ședinta OPCW ca: „împotriva s-au exprimat britanicii și americanii, apoi, după exemplul lor, ascultător au votat încătușatii de disciplina UE și NATO  – membrii UE și ai NATO, precum și unii aliați ai SUA din Asia,“ – potrivit diplomatului rus, citat de RIA „Novosti“.

Pentru adoptarea unei propuneri in Consiliului Executiv al OPCW sunt necesare voturile a două treimi din țările – membre ale consiliului (28 voturi). Moscova afirma ca în susținerea inițiativei sale s-au exprimat 14 din 41 de țări (Belarus, Armenia, Azerbaidjan, Kazahstan, Kârgâzstan, Uzbekistan, Tadjikistan, Siria, Iran, Venezuela, Pakistan, Nicaragua și Cuba).

Informațiile despre cele 14 state care au sprijinit propunerea Federației Ruse au fost postate și pe pagina oficiala a Ambasadei Rusiei în Olanda de pe Twitter.

Cu toate acestea, la scurt timp, guvernul britanic a dat in vileag minciuna Rusiei, afirmand ca doar doar cinci membri ai Consiliului Executiv OIAC au sprijinit inițiativa Rusiei – China, Iran, Sudan, Algeria și Azerbaidjan. Un numar de 15 țări, inclusiv Regatul Unit, au votat împotrivă, 17 s-au abținut, reprezentanții a două țări au fost absenti de la vot, în timp ce o altă țară nu are drept de vot, a explicat Londra.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (4 voturi, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Related Posts

2 Responses to Moscova minte din nou. De această dată a ”devoalat” eronat rezultatul votului în Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice

  1. bogdan spune:

    Minciuna este una din caracteristicile genetice ale rasei de suboameni condusa de Pitik ! Asa ca acesta-i un comportament perfect normal pt ei…

  2. Basarabia e Romania spune:

    Minciuna e lege la godaci!

    Pot fi pedepsiti daca spun adevarul………….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top