Statele Unite susțin că Rusia refuză să discute noua rezoluție americană privind armele chimice din Siria. Cu toate acestea, după cum a informat luni agenția Reuters, Moscova afirmă că negociază cu Washingtonul prelungirea mandatului organizației internaționale care investighează utilizarea armelor chimice în operațiunile militare din Siria.

Rezoluția americană este susținută de majoritatea covârșitoare a membrilor Consiliului de Securitate al ONU. În același timp, după cum a remarcat un diplomat american, SUA au încercat cu sinceritate să reflecteze în document și poziția părții ruse.

Vineri expiră mandatul pentru investigarea comună de către Organizația Națiunilor Unite și Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) a cazurilor de utilizare a armelor chimice in Siria. Anterior, OIAC a declarat că în atacul armatei siriene din orașul Khan-Sheikhun a fost folosită  substanța otrăvitoare interzisă sarin. Victime ale atacului au cazut circa 90 de civili. Damascul neagă că a avut loc un astfel de atac.

Rusia a respins rezolutia inițială a Statelor Unite din 24 octombrie, care prelungea mandatul ONU și OIAC, invocând faptul că dorește să se familiarizeze mai întâi cu constatările noului raport privind armele chimice din Siria.

După publicarea raportului în cauza de catre OIAC, Moscova și-a prezentat propria rezoluție, diferită de cea americană. Reprezentantii SUA au declarat ca documentul scris de Moscova este contraproductiv, deoarece a fost făcut public fără consultări prealabile și nu are niciun sprijin în Consiliul de Securitate.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 1,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to Moscova refuză să discute noua rezoluție privind armele chimice din Siria

  1. bogdan spune:

    Pai normal ca Porcia criminala nu e interesata de investigatii internationale independente ! ONU pt Porci este o organizatie anti rusa ! ! Adica toata Lumea e nebuna si soar noi Ospiciul Lumea rusa un stat terorist recunoscut suntem normali !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top