Rusia nu va construi nave portelicopter „în sensul propriu al cuvântului”, a declarat ministrul industriei și comerțului din Rusia, Denis Manturov, într-un interviu acordat Interfax. În același timp, ministrul a menționat că navele portelicoptere ar trebui totusi să fie prezente în Marina rusa.

Totodata, Denis Manturov a adăugat că în Rusia continuă să se discute despre construirea unui portavion național.

În iunie 2017, adjunctul comandantului marinei ruse, Viktor Bursuk a declarat că, până în 2025, Rusia ar putea să obțină două nave portelicopter și să finalizeze proiectul noului portavion.

Rusia intenționa să cumpere din Franța doua portelicoptere de tip Mistral. Cu toate acestea, în 2015, în contextul crizei ucrainene și a sancțiunilor impuse Rusiei, acordul a fost anulat. Navele construite pentru Rusia au fost vândute Egiptului.

În serviciul Marinei ruse există o singură nava portavion- Admiral Kuznețov. În toamna anului 2016, nava a efectuat o expeditie spre Marea Mediterană, unde a participat la operațiunea din Siria. După revenirea în Rusia, „Admiral Kuznețov” a intrat intr-un amplu program de reparații și modernizare.

Potrivit Interfax, Rusia va chetui pentru reparații la portavion circa 790 milioane de euro. Lucrarile ar trebui sa fie finalizate în 2021.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Moscova renunță la construcția propriilor portelicoptere

  1. bogdan spune:

    Da da da cunoastem ! Mareata rasie de ka-kat ! Va avea inca 2 barje pt carat elicoptere si modernizata barja Kuznetov pana in 2025 ! Se va numi Kuznetov fumul 2.0 ! Iar cel de al doilea portavion por-cesc va ramane istorie ! Doar daca nu li se va face mila Chinezilor sau Indienilor sa le construiasca inca unul….fumul 3.0 !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top