moscovaCompaniile sau persoanele fizice din Rusia, ale caror active vor fi sechestrate în strainatate in urma unor decizii ale curtilor de arbitraj, vor putea beneficia de fonduri reparatorii in Rusia. În acest scop, statul rus va adopta o lege privind aplicarea de masuri in oglinda impotriva statelor care au sanctionat persoane din Rusia.

Evgheni Fiodorov, deputatul camerei inferioară a parlamentului rus a pregătit un proiect de lege Cu privire la măsurile de protecție a drepturilor de proprietate ale Federației Ruse, cetățenilor ruși și persoanelor juridice ruse în fata sancțiunilor impuse de către țări străine (sau asociații de state)”.

Documentul propune un mecanism de compensare a pierderilor ca urmare a deciziilor instanțelor străine privind sechestrarea sau confiscarea de active detinute de Federația Rusa sau reprezentanții Federației Ruse, inclusiv persoane fizice si juridice.

Proiectul presupune introducerea posibilitatii pentru persoana sau entitatea Federației Ruse afectata de confiscarea activelor în străinătate sa ceara arbitraj intern si masuri similare impotriva activelor statului pe teritoriul caruia s-a decis sechestrul sau arestul de active, scrie ziarul Izvestia”.

În cazul unei decizii pozitive a Curții de Arbitraj din Rusia, proprietatea străină va fi confiscata si orientata într-un fond de anti-sanctiuni special conceput, care va fi gestionat de guvernul Rusiei.

Persoana care a suferit de pe urma sancțiunilor străine și i-au fost confiscate bunurile, va putea sa primeasca despăgubiri din partea acestui fond.

Ideea nu este noua in legislativul rus. Recent, în urma sechestrarii de catre autoritatile italiene a activelor miliradarului rus Arkadi Rotenberg, Duma de Stat a Rusiei a introdus un proiect de lege cu privire la dreptul persoanelor sanctionate in strainatate sa obtina compensari de la statul rus. Proiectul de lege a declansat un scandal in Rusia, legiuitorii fiind acuzati ca protejeaza averile oligarhilor in dauna contribuabililor de rand.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top