EisensteinFondul Cinematografic de Stat al Rusiei (Gosfilmofond) a cerut regizorului britanic Peter Greenaway sa corecteze scenariul filmul biografic despre Sergei Eisenstein, din cauza mențiunii orientarii sexuale a acestuia.

Eisenstein a fost un teoretician şi regizor de film sovietic, pionier în teoria și practica montajului cinematografic.

Directorul General al Gosfilmofond, Nikolai Borodachev a declarat ca este deranjat de tema homosexualității” care apare in scenariu, scrie ziarul rus Izvestia.

Întelegem că scenariul este scris în stilul caracteristic lui Peter Greenaway, dar ne-am dori să vedem în film altceva” – a spus Borodachev, explicând scenariul ar trebui să fie „conform cu gusturile publicului” rus. În caz de refuz al regizorului britanic de a rescrie scenariul, partea rusă nu va participa la proiect.

Filmul Strângerea de mână a lui Eisenstein” de Peter Greenaway este programat sa fie realizat în 2015, fiind finantat de Elveția, Franța și Gosfilmofond din Rusia.

Eisenstein este mentionat in istoria cinematografiei cu filmele mute precum Greva (1925), Crucisatorul Potemkin (1925), Octombrie (1928), precum și epopeile istorice Alexandr Nevski (1938) și Ivan cel Groaznic (1944, 1958).

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top