UE ucrainaRusia va introduce noi sancţiuni comerciale împotriva Ucrainei începând cu data de 1 noiembrieîn cazul în care Kievul nu va accepta rescrierea Acordului de Asociere cu UE, care urmează să fie ratificat la mijlocul lunii septembrie.

Ministrul rus al dezvoltării economice, Alexei Uliukaiev, a declarat astăzi: dacă nu ne asculta (Ucraina – n.r.), în cazul în care partenerii și colegii noștri cred că argumentele noastre sunt nesemnificative, neconcludente, atunci vom lua măsuri corespunzătoare de protecție„, transmite InterfaxUcraina”.

Alexei UliukaevÎn cazul în care pe 17-18 septembrie va fi ratificat (acordul de asociere – n.r.), iar de la 1 noiembrie a acestui an, acordul,  cu toate pozițiile la care  avem obiectii, va intra în vigoare, la aceeași dată, 1 noiembrie, vor fi introduse măsuri de protecție din partea Rusieia mai spus Uliukaiev.

Acesta a precizat Rusia a cerut modificări la textul Acordului de Asociere UEUcraina pentru că acesta conține riscuri pentru Rusia. În special, Moscova vrea ca circa 20% din bunurile prevazute de UE si Ucraina în acordul de liber schimb sa fie eliminate din document.

Tot astăzi, Comisarul European pentru Extindere și Politică Europeană, Stefan Fule, a declarat în timpul unei discuții cu vicepremierul Ucrainei Vladimir Groisman Uniunea Europeană nu va negocia nimic cu Rusia în ceea ce priveste Acordul de asocier. Potrivit acestuia, numai semnatarii Acordului de asociere pot lua decizii cu privire la viitorul acordului.

Reamintim, pe 27 iunie, Ucraina și Uniunea Europeană au semnat partea economică a Acordului de Asociere, care prevede crearea unei zone de liber schimb între UE şi Ucraina. Partea politică a acordului a fost semnat pe 21 martie.

Ratificarea acordului va avea loc simultan, în Parlamentul UE și în Rada Supremă pe 16 septembrie.

Citeşte şi: Tupeu de stat: Rusia a intrat cu cizmele şi în Acordul de Asociere al Ucrainei la UE

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top