lavrov ONUConsiliul de Securitate al ONU a adoptat în unanimitate, marţi, rezoluţia care aprobă Acordul de la Minsk, semnat la 12 februarie de Grupul de contact privind criza din Ucraina sub medierea lui Fancois Hollande, Vladimir Putin, Petro Poroşenko şi Angela Merkel.

„Situaţia din estul Ucrainei poate fi soluţionată doar pe cale paşnică”, afirmă rezoluţia, depusă la Consiliu de către Rusia.

Consiliul de Securitate îndeamnă „toate părţile (implicate în criza ucraineană) să asigure punerea în aplicare în întregime a pachetului de măsuri” semnat la Minsk de către membrii Grupului de contact.

Totodată, rezoluţia sprijină „respectarea suveranităţii, independenţei şi integrităţii teritoriale a Ucrainei”.

Oficialii straini remarca insa cinismul extrem dovedit de Kremlin in politica sa externa. Rusia a semnat un acord de pace și face totul pentru a-l încalca; sustine ca apara suveranitatea țărilor, iar apoi acționeaza ca și cum granite nu ar exista.

Ne-am obisnuit sa trăim într-o lume pe dos în cazul Ucrainei. Rusia vorbeste despre pace și pe alimenteaza conflictul. Rusia a semnat un acord și face totul pentru a-l incalca. Rusia se pune in apararea suveranitatii țărilor, iar apoi acționeaza ca și cum nu ar exista granițe... , a declarat Samantha Power, reprezentantul SUA la Organizația Națiunilor Unite.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top