Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei nu are nicio îndoială că Ucraina și Rusia vor ajunge la concluzia necesitatii restabilirii relațiilor depline dintre țări și popoare, se arată în declarația MAE rus cu ocazia celei de a 20-a aniversări de la semnarea Tratatului de prietenie, cooperare și parteneriat între Federația Rusă și Ucraina.

„Încheindu-l (acordul) în 1997, liderii ruși și ucraineni au fost determinati pentru o mai strânsă interacțiune și dezvoltare în profunzime a relațiilor. Marele acord a devenit scheletul cadrului legal-contractual în care au fost semnate zeci de documente în toate domeniile de cooperare ruso-ucraineană”- se spune în declarație.

„Din păcate, lovitura de stat de la Kiev, în 2014, a condus la faptul că astăzi relațiile noastre sunt departe de spiritul și litera Tratatului din 1997. Cu toate acestea, însăși existența documentului este garanția pentru revigorarea relațiilor bilaterale“ – a adăugat MAE rus.

Partea rusă se arata deschisa spre dialog constructiv și cooperare reciproc avantajoasa, „în ciuda măsurilor în mod deschis neprietenoase ale autorităților actuale de la Kiev“.

„Nu avem nicio îndoială că, mai devreme sau mai târziu vom ajunge la necesitatea de a restabili relațiile depline între țările și popoarele noastre“, – a declarat MAE rus.

În declaratie nu se spune niciun cuvant despre agresiunea rusa din Crimeea, urmata de anexarea acestei peninsule și nici despre invazia mascata din sud-estul Ucrainei, soldata cu aparitia unor pseudo-republici separatiste. Mai mult, Moscova spune clar ca dusmania pe fata dintre cele doua state nu ar fi fost rezultatul agresiunii militare ruse si a „raptului” teritorial, ci a ”loviturii de stat” din Ucraina.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 2,33 din 5)
Încarc...

Related Posts

11 Responses to Mostră de ipocrizie orientală – Rusia „aniversează” 20 de ani de la semnarea Tratatului de prietenie cu Ucraina

 1. Catun spune:

  Obligatiile Rusiei si Ucrainei din Tratatul de Prietenie 1997:

  art 2: „…shall respect each other′s territorial integrity and reaffirm the inviolability of the borders existing between them.”

 2. yehudy spune:

  draga ivan, prin tratatul de la lisabona din 1991 rusia garanta integritatea teritoriala a ucrainei 🙂
  in 2014 putin l-a copiat pe adolf hitler prin anschluss-ul crimeii 🙂
  dar putin a dat si dovada ca rusia nu-si respecta cuvantul si semnatura :putin este asemenea lui adolf hitler 🙂

  • Ivan spune:

   In tratatul ala mai erau niste conditii, fariseule, pe care Ucraina nu le-a respectat…..daca nu stii despre ce este vorba , pune mana si ,,ceteste-l”…..ca pe Talmud…..

 3. yehudy spune:

  putin a facut un anschluss la fel ca hitler 🙂
  hitler era ingrijorat de soarta germanilor din afara germaniei 🙂
  putin il imita pe hitler: este ingrijorat de soarta rusilor din afara federatiei ruse 🙂
  anexarea crimeeii este anschluss-ul lui putin 🙂
  alte masti, aceleasi fete 🙂

  • yehudy spune:

   draga ivan, cabd vorbesti de fascism nu stii ce spui 🙂
   consulta definitia fascismului de pe wiki si o sa afli ca regimul putin ar putea fi definit ca un regim fascist 🙂

   • Ivan spune:

    Salut fariseule…am mai scris pe aici despre fascism, cred ca erai , plecat…..dar uite poate ai rabdare sa ,,cetesti” ce scrie un Ivan.;))))..,,.Mda……Aici se pare ca sunt numai si numai ,,nationalisti”……Marea problemă a naționalismului este că se îmbină foarte ușor cu frica și ura….. Atunci când se amestecă împreună cu frica sau ura față de străini devine naționalism xenofob….. Când se combină cu teama sau dușmănia față de alte națiuni sau popoare devine naționalism șovin…… Când xenofobia și șovinismul ating niveluri suficient de ridicate, atunci dau naștere la nenorociri fără egal….. Dacă ar fi vorba doar despre naționalism, fie el unul cu nuanțe extremiste, poate că nu ar fi un motiv major de îngrijorare. Avem probleme si mai grave….. 1. Străinii ticăloși împreună cu românii trădători uneltesc împotriva poporului român….. Nu se știe cu precizie ce vor, dar cu siguranță este foarte rău……. Probabil că vor tot,….. tot ce a mai rămas….. 2.Inamicul istoric extern……. În principal RUSII….. Se știe, sunt fiarele Pământului….:))))…… Și musulmanii, așijderea………3. Inamicul intern……. Cei care dezbină națiunea.,…..agenții lui Putin infiltrați în…….. politică, media, societatea civilă, bucatarii, baruri, carciumi, terenuri de fotbal…. 4. Cei care nu cred în ce credem noi, mai devreme sau mai târziu, se vor duce dracului…….5. Glorificarea națiunii……….:) Românii noștri sunt deștepți fără egal, au făcut și au dres, au inventat tot, sunt cei mai mari scriitori, cei mai mari sportivi., cei mai mari luptatori, cei mai …. Uite ce a făcut cutare în America și cutare în Franța…….. Acasă n-au prea făcut, dar nu fiindcă nu i-am lăsat noi, alții le-au pus piedici……. Avem un trecut glorios, toți știm cât de tare i-au bătut Ștefan și Mihai pe turci pe la 1800….:))))….. Părem noi inferiori pe ici pe colo, dar ne prefacem, istoria a dovedit că suntem superiori……toate elementele pe care le-am enumerat compun o ideologie care se numește fascism…….deci, hai sa ne uitam pe la noi in ograda…..

    • yehudy spune:

     draga ivan, este adevarat ca federatia rusa si-a incalcat semnmatura data pe tratatul prin care garanta integritatea ucrainei? 🙂

     • Ivan spune:

      Fariseule este adevarat ca Ucraina nu a respectat conditiile din tratatul de care pomenesti..? Si este adevarat ca tu si ceilalti mascarici sunteti niste provocatori ucraineni….?

 4. bogdan spune:

  Si bineinteles ca a vomitat si Taranul Noada ceva pe aici…trebuia sa faca si el de o bucata de hleb si un shashlic…

 5. bogdan spune:

  Astia(godacii) traiesc intr-o lume paralela ! Sunt total defazati fata de restul lumii ! Neanderthalienii sec 21 !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top