antiufeevGeneralul transnistrean Vladimir Yiurievici Antiufeev este considerat eminența cenușie a Republicii autoproclamate Donetk (DNR). Teoretic, el este responsabil de crearea serviciilor de securitate ale tinerei republici (KGB), dar este clar acesta este angajat acum si în controlul operațional al ”structurilor”. În postul de adjunct al ”premierului” DNR, Antiufeev l-a inlocuit pe ”premierul” DNR Boroday în timpul plecarii sale la Moscova. După demisia lui Boroday, s-a mutat în biroul acestuia, conducand sedintele la care se prezinta inclusiv si noul ”premier” al DNR, Alexander Zaharchenko.

Despre Antiufeev se spune ca este specialist in crearea de tinere  ”republici nerecunoscute”, motiv pentru care generalul transnistrean este unul dintre cele mare interesante personaje de la Donetk.

În anii 70, Antiufeev a lucrat in cadrul Ministerului de Interne al Letoniei, unde a fost implicat in aparatul de comanda care a ordonat inabusirea militara a unei demonstratii pasnice. La inceputul anilor 90 s-a mutat în Transnistria, unde a infiintat si condus KGB-ul local. Antiufeev a participat la crearea unor structuri similare in Abhazia și Osetia de Sud. Toate sunt regiuni de conflict inghetat, care la orice scantee aprinsa de Kremlin pot deveni zone de conflict dezghetat.

Intreviu preluat din Novaya Gazeta.

Vladimir Yurievici, care este misiunea dvs aici, în Donetsk?

Pentru mine nu este doar un hobby, ci e sensul vieții mele sa-i ajut pe toti rusofonii care au fost abandonati după prăbușirea Uniunii Sovietice. Dupa cum știi, în 1991 am creat autoritățile de odine in Transnistria, și după cum s-a dovedit, am făcut-o cu succes, și am fost numit responsabil pentru formarea organelor de securitate și aici. Asta inseamna servicii de securitate, siguranta frontierelor, precum și măsurile care ar asigura fiabilitatea existenței și dezvoltării tanarului stat. Am avut, de asemenea, experiență în construirea organelor de securitate în republicile Abhazia și Osetia de Sud.

Ati fost adus ca specialist in noi republici?

Am venit aici pentru revigorarea tuturor acestor organe. Sarcina mea, ca sa spun asa este mai degraba de natura umanitara.

Nu înțeleg, cum asa umanitara?

Este necesar să se creeze un mediu în care sa se asigure cetățenilor DNR  libertatea politică, drepturile de proprietate dar, de asemenea, si sănătatea si bunăstarea. Și în acest sens functia mea este una umanitara. Cetateanul din DNR trebuie protejat.

Protejate de cine?

Protejat împotriva atacurilor asupra drepturilor sale politice, economice, de viață și de sănătate

Cine sunt cei care ataca?

Dusmanii. Externi și interni. Dar, desigur, în primul rând, eu vorbesc despre cei interni. Este vorba despre manifestările extremiste și orice manifestări de natură distructivă, care apar în special din partea țărilor ostile.

In Donetk a fost impusa stare de razboi. Oamenii se tem să meargă pe străzi seara, si dvs. vorbiti despre drepturi politice?

Dar ce va deranjeaza? Asta limitează în vreun fel drepturile și libertățile lor?

Cei care încalcă interdicția de circulație sunt arestati și trimisi să sape tranșee.

A nu se confunda securitatea cetățenilor cu încălcarea libertăților lor. Aceasta este o stare de asediu, totul se face pentru a asigura securitatea cetățenilor. Vedeti ca daca se anunta un bombardament si oamenii sunt trimisi la adapost anti-aerian este posibil să spuneti restrângem drepturile cetățenilor. Dar sa spui asa ceva este absurd!

Teritoriul DNR acum e în continuă micsorare. Are sens sa va angajati în consolidarea statului?

Forțele inamice au reusit sa se ​​apropie de Donetsk. Dar acest lucru nu înseamnă că noi nu controlăm restul teritoriului. Desigur, ne pregătim să contraatacam și teritoriul ocupat de Ucraina va fi eliberat.

Ce va da atata încredere?

Republica Donețk a fost creata prin voința poporului. Actualul guvern este unul popular. Oamenii rezista, lupta pentru dreptul lor de a trăi în țara natală, de a vorbi limba lor. Și tot ce se întâmplă din voința poporului acest lucru nu poate fi invins, chiar dacă adversarul este mai puternic. În plus, este cunoscut faptul că armata ucraineană nu vrea  să lupte împotriva noastră, vorbesc despre soldații obișnuiți. Prin urmare, vom câștiga.

Ucraina va fi desfacuta ca un Lego

Cum vă imaginați viitorul statut al republicii? Sunteti pregătit ca DNR sa fie complet nerecunoscuta în lume?

Știi, atunci cand moare primul om pentru o republică, inseamna ca statul a luat deja fiinta. Pentru că oamenii nu mor pentru un stat fictiv. Iar procesul de recunoaștere Ei bine, Statele Unite ale Americii au fost, de asemenea, un timp foarte lung nerecunoscute de nimeni. Si apropo, prima țară care a recunoscut SUA a fost Rusia. Deci, cel mai important lucru este că țara sa fie recunoscuta de către popor, orice altceva este secundar.

În Donetsk sunt închise toate băncile, cele mai multe magazine, aeroportul nu funcționează, din gara nu mai pleaca trenuri. Chiar dacă reușiti să mentineti teritoriul, va dati seama că veti deveni o Fasie Gaza slava?

– Nimeni pe nimeni nu impinge in lupta, oamenii vor sa traiasca in pace, nimeni nu ataca Kievul si nici Lvovul

-Credeti ca oamenii sunt dispusi sa plateasca pretul vietii pentru a se izola total de lume?

Asculta! Aici oamenii s-au rasculat impotriva regimului de la Kiev, impotriva oligarhilor. Aici traieste cea mai buna clasa muncitoare, cel mai puternic corp de ingineri și ei ar trebui să se bucure de roadele muncii lornu sa intretina Lvov și toate impuritatile tarii Și vorbind despre Ucraina. Este un construct artificial creat prin voința bolșevicilor. Ucraina a fost mereu micuta! Bolșevicii le-au dat Novorossia în anii 1920, iar dupa al Doilea Război Mondial parte din Polonia, România și Ungaria. Hrușciov le-a dat Crimeea facand jocuri si combinații: a vrut să diminueze forta organizației de partid a Rusiei in cadrul URSS

În schimb Rusia a crescut pe seama regiunilor ucrainene Belgorod si Voronej, nu-i așa?

Stop! Totul este pământ rusesc stramosesc. O să-ți spun mai mult. Nici Occidentul nu are nevoie de Ucraina. Timpul va trece și se va ridica problema întoarcerii teritoriilor Ungariei și României. Configurația actuală a Ucrainei s-a păstrat datorită Uniunii Sovietice si a Federației Ruse. Daca Rusia nu va mai apara integritatea teritorială a Ucrainei, aceasta se va dezintega instantaneu. Europa nu are nevoie de tara asta. Acesta va fi desfacuta ca un Lego.

Ce va ajunge la Rusia?

Ce treaba are Rusia? Rusia nu va participa la aceasta impartire.

Dar deja a participat Crimeea, într-un fel si Donbass. Liderii DNR au declarat ca vor aderarea la Federația Rusă.

Da, și oamenii au vrut! Și acum vor, dar asta nu înseamnă că Rusia va accepta.

Nu va dori sa respecte dorința poporului?

– Sa coopereze, sa construiasca relații economice da. Rusia și așa ofera ajutor imens DNR umanitar, politic, suferă costuri enorme. Si revenind la Ucraina, aceasta va fi impratita de țările NATO, prietenele ei. Care va fi acțiunea  Rusiei? În tot timpul acesta Rusia a intretinut aceasta tara! Timp de douăzeci de ani. Credeti ca o va mai face in continuare?

Atunci, Rusia ar face mai bine lase în pace Ucraina.

Cum asa! Dacă casa vecinului a luat foc, intelegi ca incendiul ar putea sa se extinda si la tine. Rusia trebuie să aiba grija de granițele sale și de oamenii care ii sunt aproape ca limba și cultura. Rusia trebuie să-i protejeze pe rusi.

Dar toată lumea spune că rusii nu sunt amenintati în Donbas.

Știi nu este adevărat. Și în Odesa, de asemenea, nu au fost amenințați?! Du-te la locurile unde s-au dus lupte, vorbeste cu refugiații care au fugit din zonele în care a intrat armata ucraineana. Am vorbit cu ei. Știi ce mi-au spus? Omorati-i pe Poroșenko! Copiii și nepotii lui! De ce nu bombardati Kievul?!„. Da, da. Asta-i  vocea poporului. De ce ar trebui ei să fie marinimosi cu cei care le-au distrus casele si le-au omorat rude si apropiati! Tu nu înțelegi această reacție a oamenilor? Despre ce ce vorbim!

Pe mine nu poti sa ma contrazici Sunt om de știință

Nu credeti este necesar sa inceapa cat de curand posibil negocierile de pace? Procesul de pacificare.

Ce pace? Și ce să spunem oamenilor? Le-au distrus locuințele, au ramas fara surse de subzistenta, le-au fost ucise rudele și prietenii, totul pentru un scop mare integritatea Ucrainei! Pentru puterea oligarhilor. Ca acestia din nou sa ne jefuiasca, sa-si bata joc de noi, să ne interzică limba maternă care este scopul final! Și tu și familia ta nu sunteti nimic în comparație cu unitatea țarii! Crezi că este corect sa gandesti asa?

Este vorba despre încetarea focului. Organizarea vietii in Ucraina este o problema pentru mai tarziu.

Să-l opreasca. Nu noi am atacat! Sau vreti sa depunem armele? Stiti ce fac ei în teritoriile ocupate. Execuții în masă ale cetățenilor! Persecuții, torturi, agresiuni.

De unde aveti aceste informatii. Am fost în orașele despre care ziceti, nimeni nu este executat sau batut in cuie.

Ascultă-mă, eu nu știu pe unde ai fost. Dar aici la noi, la Donețk, exista refugiați din aceste teritorii. De ce se refugiaza la noi daca acolo s-au incheiat ostilitatile. Si nu fug pisicile grase, fug oamenii obișnuiți! Și de ce permanent se organizeaza mitinguri ale mamelor ucrainene care nu doresc ca copiii lor să moară?

Ati văzut la televiziunea rusa?

Ce vrei să spui, televiziunea a organizat totul, ca sa para real, in regiunea Voronej?

Mamele tinerilor, spre deosebire de dvs. sunt împotriva războiului.

Sunt oameni simpli, ai căror fii sunt obligați să moară din cauza ideilor schizofrenice ale Occidentului și a conducerii marionetă de la Kiev.

Să ne întoarcem la Donețk…ca sa nu ne contrazicem prea mult

Cu mine nu poti să te contrazici.

Pentru că sunteti militar?

Nu, de ce? Sunt om de știință. Doctor în Științe Politice.

Este acesta un argument ca sa nu va contrazic?

Pentru ca argumentele tale sunt exagerate. Esti un prizonier al ideilor cu care ai fost prostit sau aveți o politica editoriala. Intelege, viața mea și experiență imi permit să ma ridic deasupra situației și să nu fiu orbit.

Vladimir Yurievici, ascultandu-va am impresia ca ma uit la televizor în Rusia.

Știi, din 1988  am luptat cu fascismul din Letonia (Vladimir Antiufeev este acuzat in Letonia de complicitate la uciderea in masa in timpul mișcării de independență din august 1991 de la Riga” n.r.). Anii au trecut. Cine a avut dreptate? Există in Letonia un număr foarte mare de persoane care nu sunt cetățeni. Economia a fost distrusa, există nedreptate, umilință. Si așa se intampla peste tot unde vin occidentalii. De ce?

Mă întrebati pe mine?

Doar le iei apararea.

Eu doar pun întrebări.

Atunci ascultă. Valorile europene sunt doar o perdea. De dupa perdea vine rătăcirea, coruptia, ocuparea. Oamenilor sovietici le-au spalat creierul toti acesti idioți cu Perestroika, care spuneau ca Occidentul aduce libertatea. În ceea ce privește Uniunea Sovietică au folosit tehnici de distrugere, pentru că aveau nevoie de teritoriile noastre, de resursele noastre, și în cele din urmă de apa noastra.

Acum fac la fel?

Desigur! Acum, nici macar nu ascund acest lucru. Nu știi? În Occident se spune deschis Rusia are prea multe resurse și ar trebui să mai cedeze. De aceea Rusia trebuie să protejeze integritatea și interesele sale. Dacă vii în ziua de salariu și-mi spui,  da-mi salariul, am nevoie pentru cazinou și curve.” Ce vei face? Cum crezi ca ar trebui  Rusia se comporte? Acesta nu ar trebui să trăiască în izolare si sa se concentreze pe dezvoltarea internă.

Dar noi suntem deja izolati.

Întotdeauna am fost. Ne luptăm pentru existența de la început. Alexandru al III-a spus Rusia are doar doi aliați, armata si

Bine. Rusia se descurca. Dar republica Donețk?

Ucraina este in descompunere. În mod similar si  Statele Unite. Nu maine, dar după ani sau chiar zeci de ani, se va întâmpla. Și ce este in istorie cincizeci de ani?

Dar oamenii trăiesc acum

Oamenii se gândesc la viitor. De ce trăiesc oamenii? Să se gândească la viitorul copiilor și nepoților lor. Această generație are sarcina sa lupte pentru viitorul copiilor și nepoților sai. Oamenii au decis asa. Nu Moscova le-a cerut, ei singuri isi doresc asta

De unde știti ce-si doresc oamenii?

Din rezultatele referendumurilor  (11 mai, privind independența celor doua republici autoproclamate).

Asta a fost înainte de război. Credeti ca oamenii vor la fel?

Și de ce-ar vrea sa schimbe ceva?

Poate că ar fi bine să-i intrebati acum. Lucrurile ar putea fi schimbate.

Nu vorbi in numele oamenilor. Cetățenii din țara noastră sunt uciși în fiecare zi, lupta împotriva forțelor inamice superioare. Ei știu că pot muri, dar continua sa lupte.

Eu am auzit ca  sunt obositi de război și doresc pacea acum.

Ai vorbit cu cativa oameni. Eu vorbesc cu mult mai multi, in virtutea functiei. Și pentru faptul avem bănci, magazine, aeroportul inchise, este vina fascistilor din Ucraina și a francmasonilor din Europa și Statele Unite.

Deci, si masonii sunt de vina?

De ce nu?

Vorbiti serios sau este o figură de stil?

Nu știi ce influenta au lojele masonice in Occident!?

Nu știu.

Atunci invata, nu vreau să fact educatie acum. Deși am studiat această problemă ca un om de stiinta, analist politic.

Mulți oameni spun în regiune s-a creat o dictatură militară rigida cu politie politica pe care o coordonati.

Nu, politie politica nu facem. KGB-ul local are doar trei săptămâni. Am  început de la zero. Toata militia a fugit, cream totul de la zero. Orasul a fost abandonat. Desigur, oamenii comit crime. La urma urmei, dacă lăsați laptele pe foc, va da in foc Dar nu vă faceți griji, va fi bine, va fi ordine, ATM-urile vor funcționa, dar numai atunci când vom respinge inamicii de la granițele noastre. Vom avea o interacțiune directă între autorități și oamenii, nu ca la Kiev. Putera va fi a poporului. Și poporul a vorbit deja la referendum. Iar acum ne construim un stat de care oamenii au nevoie.

In ce fel de relații veti fi cu Rusia?

Strânse, de prietenie.

Veti cere aderarea la Federația Rusă?

Depinde de oameni: oamenii trebuie să se pronunte, atât in Rusia, cât și in Republica Donețk

Deci, aici, în Donbas va exista în curând noua Transnistrie?

Eu cred în timpul republici transnistrene a fost dezvoltat un mecanism unic de existența statala  și de asigurare a  vieții oamenilor. Transnistria ar fi fost ștearsa de pe fața pământului și populația distrusa, dacă nu am fi câștigat  războiul din 1992 și nu am fi creat o republică.

Poporul despre care vorbiti nu se simte bine. Deja ii este rău.

Dar nu e vina noastră! Orașul este sub asediu!

Bine, dar Crimeea nu este sub asediu  și situația de acolo nu este mai bună. Au plecat de acolo chiar si băncile și companiile rusesti.

Niste lasi! Le este frica de sancțiuni! Nu trebuiau sa-si tina banii în străinătate. Trebuiau sa organizeze activitățile lor în țară și nu să se concentreze asupra Occidentului.

Propuneti solutia izolarii? Cum va fi?

Adica cum este să trăiesti fără Statele Unite ale Americii?!

Ce legatura au SUA?

Au. Dacă lumea ar fi salvata de o constructie demonica ca cea a Statelor Unite, ar fi mai ușor pentru toti. Dar într-o zi se va întâmpla.

Nu credeti si Rusia, de asemenea, vrea să devină o constructie demonica?

Nici pe aproape de asa ceva. Rusia s-a angajat sa protejeze teritoriul, interesele sale și ale rusilor din alte țări. Vă asigur, aceasta este obligatia oricarei țări.

Aceste tinte permit interventia în treburile altor țări? Expansiune?

Ce te face să crezi asta? Ai auzit vreodată acest lucru din gura conducerii Rusiei? Este o speculație.

Conducerea rusă a deplâns întotdeauna dezintegrarea URSS.

Conducerea Rusiei spune: cine nu regreta colapsul URSS, nu are inimă, iar cine vrea să reînvie URSS, nu are minte. Așa a spus.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Mostră de șovinism rusesc. Interviu cu al doilea om din Donețk, transnistreanul Antiufeev

  1. Dodi spune:

    Rusia nu doreste un al treilea razboi mondial, iar cine crede ca Putin doarme linistit noaptea se inseala amarnic mai devreme sau mai tarziu rusii vor trebui sa ea laba rosie de pe Transnistria, Crimeia Osetia si celelante zone ocupate,adica trebuie sa spele putina mai pe romaneste.

  2. cristoiu spune:

    fascinant !!! Ponta e mic copil,dar promite ….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top