monument StalinÎn satul Horoshevo de langa Rjev (Rusia) a fost deschis un muzeu dedicat tiranului sovietic Iosif Stalin, scrie ziarul local „Rjevskaia Pravda”.

Muzeul este adăpostit în casa în care Stalin a petrecut noaptea de 5 august 1943.

Expoziția muzeului este dedicată luptelor de pe frontul Kalinin din al Doilea Război Mondial și „rolului lui Stalin în victoria asupra fascismului”.

În Federația Rusă, în comparatie cu Ucraina, statele baltice, Georgia și Moldova, propaganda sovietică (și simbolurile) nu este echivalata celei naziste, și, prin urmare, nu este interzisa.

În plus, în al treilea mandat prezidențial al lui Vladimir Putin, pe întreg teritoriul Federației Ruse are loc o renaștere rapidă a cultului lui Stalin.

Acest lucru se poate vedea din studiul perioadei stalinismului în instituțiile de învățământ, reflectarea politicii lui Stalin în mass-media, film și literatură, precum și în utilizarea imaginii sale în lumină pozitivă în publicitatea outdoor, în special în domeniul social.

Pana si biserica rusa este implicata in promovarea imaginii lui Stalin. Astfel, tipografia Patriarhiei Ruse publica anual calendare de perete cu imaginea lui Stalin.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top