Pro-European integration protesters scuffle with riot police in KievProcuratura Generală a Rusiei a declarat indezirabila  organizația „National Endowment for Democracy”. Decizia este explicata prin faptul ca ONG-ul „a participat la recunoașterea rezultatelor campaniilor electorale nelegitime”, a ajutat la „organizarea acțiunilor politice” și a sprijinit „defăimarea serviciului în cadrul forțelor armate” ale țării.

Organizatia „National Endowment for Democracy” sprijina dezvoltarea democrației în țările în curs de dezvoltare. În Rusia, fondul a finanțat, în special, Grupul Helsinki-Moscova și mișcarea „Pentru Drepturile Omului”. Fundația este prima organizație recunoscută în Rusia drept „indezirabila”.

La începutul lunii iulie, Consiliul Federației Rusiei (Senatul) a trimis Procurorului General o lista a ONG-urilor străine cu recomandarea verificarii conformitatii cu legea privind „Organizațiile indezirabile”. În așa-numita „stop-listă patriotica” figurau, în afara de „National Endowment for Democracy”, alte 11 organizații implicate în activități de educație, apararea drepturilor omului și de cercetare.

În conformitate cu legislația în vigoare, „organizațiilor indezirabile” le  este interzisă desfășurarea activităților în Rusia, iar persoanele care colaboreaza cu acestea comit o infracțiune si risca o condamnare penala.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top