batalionul azovPropaganda Kremlinului incearca sa justifice spirjinirea fortelor separatiste din estul Ucrainei acreditand ideea ca, in realitate, pro-rusii nu lupta pentru separare, ci apara Rusia de invazia nationalistilor banderovisti, potrivit cartii „Euromaydanul lui Stepan Bandera: de la democrație la dictatură”, scrisa de psihologul Stanislav Byshok și politologul Alexei Kochetkov.

SBandera

Bandera, o figură contestată și respectată, în egală măsură în Ucraina

Banderovistii isi trag numele de la Stepan Bandera ( 1 ianuarie 1909 – 15 octombrie 1959), politician ucrainean, lider al mișcării de renaștere națională din Ucraina de vest, inițiatorul proclamării statului independent ucrainean la Lviv, pe 30 iunie 1941.

Bandera este o figură contestată și respectată, în egală măsură, în Ucraina datorită cooperării cu Germania Nazistă în perioada 1939-1941. Totusi, in septembrie 1941, Bandera este arestat și închis de naziști. Stepan Bandera este eliberat in septembrie 1944, fuge din Ucraina in Germania. Mai tarziu, in 1959, este asasinat de KGB la Munhen.

In carte, cei doi autori explica de ce Ucraina trebuie oprita: „principalul postulat al naționalismului ucrainean este că ucrainenii sunt adevaratii rusi si ca numele de „rus” a fost furat ucrainenilor de catre moscoviți. După aceea, Kievenii au fost nevoiti sa-si spuna ucraineni pentru a nu fi confundati cu moscoviții”.

„Dar acum ei (ucrainenii – n.r.) vor sa-si recaupete numele istoric primordial – „ruși”, „rusici” – și sa restabileasca Rusia Kieveana (de preferat, desigur, în granite foarte largi). Structura noii Rusii Kievene va contine actuala Ucraina, dar si regiuni precum Pskov, Novgorod și Smolensk…În toate orașele capturate de la Rusia trebuie sa intre trupele ucrainenilor-rusici, moștenitori ai arienilor si sciților. Marșul nostru triumfător și distrugerea completă a trupelor ruse inamice va porni odata cu zdrobirea moscoviții din țara noastră, iar Slovyansk va deveni punctul de plecare al eliberarii complete a Donețkului și Luganskului și pregătirea eliberarii peninsulei Crimeea, tara a Rusicilor-ucraineni care, în timpul stravechi se numea Tavria”- citeaza cartea unul dintre site-urile nationaliste din Ucraina.

Apoi, Ucraina ar trebui să avanseze în Rusia și sa-si „revendice țara istorica, aparținând națiunei Rusicilor-ucraineni.”

Autorii sustin ca Rusia crede gresit ca inamicul principal il reprezinta suporterii lui Bandera (lider al nationalistilor ucrainei, in timpul razboiului colaborator al Germanie hitleriste), si ca in realitate Ucraina banderovista reprezinta doar câteva procente din populatie.
rebeli prorusi
„Numarul oficial al banderovistilor nu contează pentru că ideologia lui Bandera a devenit ideologia oficială a Ucrainei”, – declara autorii cartii, Stanislav Byshok și Alexei Kochetkov.

Astfel cum rezultă din carte, banderovistii de azi sunt împărțiti în două categorii: tradiționalistii și cei tip nou (gen Yarosh). Cele doua categorii nu au aproape nicio legatura ideologica.

Astfel, traditionalistii trăiesc mai ales în vestul Ucrainei, unde ideologia s-a transmis de la tata la fiu, pe principiul ca „bunicii au luptat” in război în acea parte a Ucrainei în principal în Armata de eliberare a lui Bandera. Traditionalistii au un obiectiv simplu – sa construiasca un stat național ucrainean in frontierele sale actuale.

Destul de diferite sunt obiectivele noilor banderovisti. In primul rand pentru ca s-au nascut in doua regiuni (Dnipropetrovsk și Kharkiv) situate în partea de est a Ucrainei, și ai caror bunici au luptat in Armata Roșie.

Dnepropetrovsk este „Patria” Sectorului de dreapta (organizatie de dreapta care s-a evidentiat in rezistenta Euromaidanului), iar Kharkiv – locul de nastere al Adunării social-naționale. Apropo, aproape toți liderii acesteia, în 2011, au fost condamnati si inchisi de regimul Ianukovici, dar eliberati ulterior in timpul euromaidanului. Acum, unul dintre ideologii Adunarii social-nationale din Kharkov, Andrew Bielecki, conduce batalionul de voluntari „Azov” care se lupta in Donbass. azov

Autorii cartii sustin ca „noii banderovisti vad in Ucraina o super-putere care nu poate exista fara Rusia. Ucraina trebuie să se unească cu Rusia cu capitala la Kiev – restaurarand astfel vechea Rusie Kieveana. Această constructie statala va deveni ultimul bastion al adevăratei civilizații care va tine piept homosexualitatii…”.

Noua Rusie Kieveana va fi condusa cu „o mână forte – noii banderovisti nu pun pret pe valorile occidentale moderne, iar cuvântul” democrație „le face greata”.

Pentru a intari afirmatiile din carte, autorii sustin ca potrivit astrologilor și ocultiștilor, Rusia și Ucraina sunt cu adevărat o singura țară. De aici concluzia că războiul în care milioane de oameni ar putea muri, nu va fi pentru gaz, petrol sau alte resurse, ci pentru alegerea locului noii capitale – Kiev sau Moscova, si stabilirea fratelui mai mare!.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top