Marine Le PenPartidul francez de extrema dreapta Frontul Național, condus de Marine Le Pen, a primit un împrumut de la Banca rusa Pervîi Ceshsko-Russki Bank (PCRB) in valoare de 9 milioane de euro, anunta portalul Mediapart.

Așa cum a precizat pentru AFP trezorierul Frontului National, acordul de împrumut a fost semnat în luna septembrie, partidul incasand deja prima parte a creditului în valoare de 2 milioane de euro.

Într-un interviu cu Nouvel Observateur, Marine Le Pen a recunoscut problemele financiare ale partidului, precizand ca „a aplicat pentru un împrumut la toate băncile din Franța, dar niciuna nu a vrut sa finanteze paridul…

In ancheta sa, Mediapart atrage atenția asupra problemei amestecului străin în viața politică franceza și, de asemenea, indică faptul că banii incasati de Frontul National din Franţa au venit pe fondul relațiilor tensionate dintre Rusia și Occident, potrivit RFI.

După ce Marine Le Pen a preluat conducerea Frontului National, partidul de extrema dreapta a început o campanie puternică de lobby a intereselor Rusiei. În mod repetat Le Pen și membrii partidului său au vizitat Moscova. Liderul Frontului National își exprimă in mod deschis admirația fata de Vladimir Putin si a declarat că Rusia este o țară europeană, iar UE a declansat împotriva Moscovei un Război Rece.

Banca PCRB a fost infiintata in anul 1996 cu scopul sprijinirii afacerilor și investițiilor străine în Federația Rusa și Republica Cehă și pentru oferirea de servicii bancare pentru companiile care desfasoara relații economice  rusocehe.

Ulterior, banca a fost achiziționată de compania rusă Stroytransgaz”, controlată de Gennady Timchenko, unul dintre prietenii presedintelui Vladimir Putin. Apoi, inainte ca Timchenko sa fie trecut le lista persoanelor sanctionate de Occident, banca a trecut în mâinile lui Roman Iakubovici Popov, fostul CFO al  Stroytransgaz”.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top