O întâlnire aproape neremarcată de presă a avut loc la finele lunii trecute, la Viena, între reprezentanţii naţionaliştilor europeni şi ruşi. La întâlnire a participat Alexandr Dughin, co-fondator al Partidului Naţional Bolsevic, ideolog principal al Mişcării Eurasiatice şi considerat a avea influenţă pe lângă preşedintele rus Vladimir Putin.

Aleksandr-DughinDughin (foto) este consilier al purtătorului de cuvânt al Dumei de Stat, Serghei Narişkin.

Potrivit Hotnews, care citează Tagesanzeiger, gazda întâlnirii de la Viena a fost oligarhul rus Konstantin Malofeev, creatorul Fundaţiei Sfântul Vasile cel Mare.

Invitaţii au fost figuri cunoscute în extrema dreapta europeană şi în mişcările naţionaliste de pe continent. Între aceştia, Marion Marechal-Le Pen, nepoata lui Jean Marie Le Pen, fondatorul Frontului Naţional, Heinz-Christian Strache, presedintele formaţiunii austriece de extremă-dreapta FPO, Volen Siderov, preşedintele partidului Ataka din Bulgaria.

Tagesanzeiger susţine că figura centrală a reuniunii a fost rusul Dughin, cel care ar fi spus, anul acesta, în mod public, că Europa trebuie să devină, prin mijloace paşnice, protectorat rusesc, „pentru a se apăra de homosexualitate şi de ea însăşi”.

Trebuie să cucerim şi să conectăm Europa; sprijinim o ‘coloană a cincea pro-Rusia în Europa’. Aceştia sunt intelectuali care vor să-şi întărească identitatea„, ar fi spus Dugin, conform sursei citate.

În absenţa unor confirmări clare, se poate doar specula asupra celor convenite la întâlnirea de la Viena. Hotnews precizează că întrebările adresate de Tagesanzeiger biroului lui Konstantin Malofeev au rămas fără răspuns.

Malofeev este cel asupra căruia presa a speculat că acordă sprijin separatiştilor din estul Ucrainei. El a confirmat într-un interviu pentru Forbes că Alexandr Borodai, auto-proclamatul premier al „Republicii Populare Doneţk” este un fost angajat al său.

Continuarea articolului, aici.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top