nato satelitNATO a publicat astazi imagini din satelit  care arata clar artileria autopropulsata rusă aflată pe teritoriul ucrainean și în apropiere de granița cu Ucraina, precum staționarea la 50 de kilometri de granița cu Ucraina a coloanelor de blindate ale Federației Rusă, a declarat într-un comunicat Alianța Nord-Atlantica.

Comentand imaginile, generalul de brigadă olandez  Nico Tak a declarat că Alianța a observat o creștere a prezenței militare ruse în Ucraina în ultimele două săptămâni. Rebelilor le-au fost livrate din Rusia sisteme de apărare aeriană, artilerie, tancuri și transportoare blindate. În Ucraina exista  un număr semnificativ de trupe rusești” a adaugat generalul.

Alianța precizeaza că fotografiile au fost realizate de o companie independentă – Digital Globe, prin urmare acestea  nu au fost modificate de NATO, imaginile fiind doar completate cu informatii prividn locația, data și echipamentele„.

Pe una din imagini, facuta pe 21 august este aratată o coloană de vehicule care, după cum menționează NATO, reprezinta artilerie autopropulsata ruseasca ce se deplasează spre zona ucraineana Krasnodon.

A doua imagine este din data de 23 august, prezinta unități de artilerie în poziția de tragere în aceeași zonă.

A treia imagine este compusa din două fotografii, data de 19 iunie și 20 august. NATO a explicat ambele au fost făcute pe teritoriul rus la  50 de kilometri de punctul de control de  frontieră Dolzhansky.” In prima poza nu există niciun fel de tehnica militara, in cea de-a doua – o multime de tancuri, transportoare blindate, camioane și corturi.

În a patra imagine, datata 23 iulie, NATO evidentiaza prezenta a șase tunuri autopropulsate 2S19 în apropiere de Kujbyshevo, la 6.5 km de granița cu Ucraina. Alianța constată că tunurile sunt orientate în direcția de tragere spre teritoriul Ucrainei.

Cu toate acestea, Rusia a afirmat în repetate rânduri nu este implicata cu arme, tehnica sau forta umana militara în evenimentele din sud-estul Ucrainei.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top