NATO StoltenbergRusia și separatiștii pro-rusi au posibilitatea sa atace Ucraina într-o perioadă scurtă de timp, sustine secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, într-un interviu cu agenția de știri PAP din Polonia.

„Este un motiv de îngrijorare, aș dori să subliniez faptul că acordul de încetare a focului este de o importanță crucială pentru toate părțile, și orice încercare de a extinde teritoriul controlat de separatiști ar fi inacceptabil pentru comunitatea internațională”, – a subliniat Stoltenberg.

Secretarul General al NATO a făcut din nou apel la Federația Rusă să-și retragă trupele și echipamentul militar din Ucraina.

„Facem apel la Rusia să pună capăt destabilizarii deliberate a estului Ucrainei, sa opreasca sprijinirea separatiștilor şi să-și retragă trupele și echipamentul militar din Ucraina și de la granița cu aceasta tara și să sprijine pe deplin soluția politică a conflictului”, – a subliniat el.

„Alegerea apartine Rusiei”, – a spus Stoltenberg.

Potrivit lui, punerea integrală în aplicare a Acordului de la Minsk este „singura cale către pace.”

„Este esențial ca toate părțile să respecte încetarea focului și să respecte pe deplin acordul de la Minsk”, – a spus Stoltenberg.

„Rusia are o responsabilitate specială în asigurarea încetarii focului. Separatiștii nu trebuie să foloseasca ocazii pentru a continua ocuparea de teritorii ale Ucrainei”, – a subliniat el.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top