NATONATO va susţine securitatea şi va ajuta Republica Moldova astfel încât niciun conflict să nu progreseze, a declarat joi, la Chişinău, adjunctul comandantului suprem al Forţelor Aliate în Europa, generalul Adrian Bradshaw, relatează Jurnal de Chişinău.

NATO susţine suveranitatea, independenţa şi integritatea teritorială a Republicii Moldova, a mai afirmat generalul Adrian Bradshaw, care a apreciat drept excelentă contribuţia militarilor moldoveni în misiunile de menţinere a păcii din Kosovo.

El a subliniat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute împreună cu ministrul moldovean al Apărării, Viorel Cibotaru, că NATO va continua să contribuie la menţinerea păcii în această regiune.

„Sperăm că va fi pace în Ucraina. Nu vom permite ca un stat să abuzeze de integritatea altui stat. NATO va susţine securitatea şi va ajuta Republica Moldova astfel încât niciun conflict să nu progreseze”, a precizat generalul Bradshaw.

La rândul său, ministrul Apărării, Viorel Cibotaru, a menţionat că a discutat cu adjunctul comandantului suprem al Forţelor Aliate în Europa despre asistenţa pe care NATO poate să o acorde Republicii Moldova pentru reforma sectorului de securitate şi apărare.NATO usa

„Vizita domnului general reprezintă un pas important în consolidarea relaţiilor de parteneriat dintre ţara noastră şi NATO. În cadrul întrevederii, am trecut în revistă aspectele cooperării dintre Republica Moldova şi NATO, accentul fiind pus pe reforma sectorului de securitate şi apărare, asistenţa pe care poate să o ofere NATO la acest capitol, precum şi posibilitatea de a valorifica noi proiecte benefice pentru ambele părţi”, a declarat ministrul Apărării.

Totodată, cei doi oficiali au discutat şi despre prestaţia militarilor moldoveni care participă la misiunile de menţinere a păcii din Kosovo.

„M-am bucurat să aud că ofiţerii şi subofiţerii Armatei Naţionale sunt apreciaţi pentru modul impecabil în care îşi execută misiunile. Este un semn bun şi o încurajare de a extinde participarea Republicii Moldova în astfel de operaţiuni”, a declarat ministrul.

Din 1994, armata moldoveană a detaşat la exerciţii NATO aproape 2.000 de militari. Aceste aplicaţii au avut drept obiectiv pregătirea efectivului pentru misiuni de menţinere a păcii, la care militarii moldoveni participă şi în prezent. Cel de-al doilea contingent al Armatei Naţionale, format din 32 de infanterişti, şapte genişti şi un ofiţer de stat major, a fost detaşat în Kosovo în septembrie 2014.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (5 voturi, media: 4,80 din 5)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top