Opozantul rus Alexei Navalnîi, aflat în drum spre Strasbourg pentru a participa la anunțarea deciziei Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) în dosarul său, a declarat pe 13 noiembrie că nu i s-a permis să plece din Rusia.

„Polițiștii de frontieră spun că nu am voie să părăsesc Rusia. Cică există o scrisoare care îmi interzice să plec, dar nu fără nicio explicație de ce”, a scris Navalnîi în contul său de Twitter. Potrivit opozantului, pașaportul său a fost reținut „pentru măsuri speciale de verificare”. „M-au pus în spatele unei benzi roșii în compania altor persoane ”deosebit de periculoase”. Aștept”, a scris el.

Mai târziu, în blogul său, Navalnîi a postat copia ordinului oficial care restricționează dreptul său de lbera circulatie în baza deciziei Serviciului Federal al Executorilor Judecatoresti, unde nu este precizat motvul intredictieie.

Potrivit lui Navalnîi, în timp ce scria pe Twitter, avocații sai l-au sunat pe executorul judecătoresc responsabil de dosarele sale și acesta a asigurat că nu a ordonat nicio restrictionare a dreptului său la libera circulatie.

La 8 noiembrie, Interfax a anuntat că, pe 15 noiembrie, CEDO va pronunta decizia finală în cazul Navalnîi versus Rusia. Este vorba despre o plângere a reclamantului cu privire la șapte cazuri de reținere, arest și condamnare pentru infracțiuni administrative, toate intre 2012 și 2014. Navalnîi consideră că drepturile sale au fost încălcate, iar acțiunile autorităților ruse au fost motivate politic.

Primul verdict CEDO în acest caz a fost pronuntat la 2 februarie 2017. În decizie, CEDO sustinea că recamantului i-au fost incalcate drepturile la libertate și proces echitabil (articolele 5 și 6 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului) în șase din șapte cazuri. De asemenea, instanța a subliniat și o încălcare a articolului 11 (libertatea de întrunire și de asociere).

La începutul lunii februarie 2017, CEDO a hotarat ca autoritățile ruse să-i plateasca compensatii lui Navalnîi in valoare de 63.700 de euro. În aceeași lună, Ministerul Justiției al Federației Ruse a anuntat ca va ataca decizia CEDO. Ulterior, ambele părți și-au exprimat dorința de a trimite cauza spre reexaminare în Marea Camera a CEDO.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Navalnîi a anunțat că nu este lăsat să plece din țară

  1. bogdan spune:

    Tipic pt „democratia” din Porcie…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top