Principalul opozant al Kremlinului, politicianul rus Alexei Navalnîi, a fost condamnat luni la 30 de zile de detenţie pentru o manifestaţie neautorizată care a avut loc în luna ianuarie. Condamnarea îl va împiedica să conducă luna viitoare o altă manifestaţie antiguvernamentală planificată pentru 9 septembrie, potrivit AFP.

Navalnîi, care a fost arestat de poliţie sâmbătă, a fost găsit ”vinovat” de încălcarea legislaţiei privind protestele, pentru conducerea şi organizarea unui marş stradal la Moscova, în 28 ianuarie, în pofida interdicțiie autorităţilor.

Potrivit Reuters, Alexei Navalnîi a declarat în faţa tribunalului că autorităţile l-au închis pentru ofensă adusă autorităţilor, la şase luni după acel eveniment, pentru a-l împiedica să participe la protestul planificat pentru 9 septembrie, împotriva planului guvernului rus de a majora vârsta de pensionare.

Navalnîi dorea să organizeze manifestaţii în numeroase oraşe din Rusia la 9 septembrie împotriva proiectului extrem de nepopular de reformare a sistemului de pensii. Opozantul a criticat dur proiectul de reformă ce ar urma să majoreze vârsta de pensionare. Măsura susţinută de preşedintele Vladimir Putin a fost reclamata intr-o petiţie online în care se cere anularea reformei de peste 2,9 milioane de cetateni rusi.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Navalnîi – trimis în arest pe 30 de zile și nu va mai conduce protestele de pe 9 septembrie

  1. rsumy spune:

    Navalnîi – n-am nicio compasiune pentru el.
    E la fel ca toți rusnacii
    Zicea că problema Crimeii e discutabilă – că să vedem, să mai discutăm…

  2. bogdan spune:

    Porcii si faptele lor !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top