Eu, sincer să fiu, nu mă așteptam. Acum, la acțiunile anti-Medvedev doresc să se participe 98 de orașe din întreaga țară, scrie opozantul rus Alexei Navalnîi, pe blogul Eho Moskvî.

Redam in continuare traducerea editorialului sau.

 

”Nu-mi amintesc când a mai fost așa ceva. Mă uit de exemplu la grupul de actiune din Nijni Tagil și mă gândesc: de fapt, în acest oraș, care ne-a speriat cu „Bolotnaia“ în 2012, mitinguri în sprijinul lui Putin și autorități nu au fost niciodata. Cel puțin nu voluntare.

Dar, la mitingul împotriva corupției au subscris 403 de persoane.

Sau, de exemplu, cand a fost ultimul miting în Glazov? Dar la actiunea anti-coruptie s-au inscris 43 de persoane.

Este foarte tare, iar noi trebuie să venim la aceste mitinguri. Nu avem niciun drept sa lipsim.

Puterea, desigur, speriata, face totul pentru ca manifestatiile sa nu aiba loc.

În cele mai multe orașe s-a folosit o tactica standard. Se trimite o notificare că mitingul solicitat nu poate fi aprobat dintr-un motiv oarecare, și locuri alternative pentru desfasurare nu se oferă.

Deja s-a spus mult că este absolut ilegal și Curtea Constituțională arată în mod clar: în acest caz, protestul se consideră aprobat.

Exact așa tratăm acest lucru. Toate cele 98 de actiuni ale noastre sunt legale.

Cineva va spune: și dacă ne reține politia?

Vă raspund, daca va retine, cu atât mai bine, veți câștiga bani.

Știți bine ca pentru toate retinerele mele la politie am depus plangeri la CEDO. Și acum guvernul ma plătește cu sume destul de mari.

Vă promit: proiectul nostru Rosevrosud va face plângeri la CEDO pentru toată lumea care va fi ilegal retinuta de politie pentru participarea la mitingurile de pe 26 martie.

În mod similar, am dat în judecată recent statul rus pentru reținerea ilegala a lui Igor Tarasov, care a castigat 10.000 de euro prin decizia CEDO.

Practica CEDO cu privire la libertatea de întrunire este clara. Ne desfășurăm activitatea în întregime în mod pașnic și legal. Nu amenintam pe nimeni, așa că nu am nicio îndoială de succes.

Daca va fi nevoie să se facă o sută de plângeri – vom face o sută. Va fi necesar să se facă mii – vom angaja avocati si vom scrie mii de plângeri.

Acum am depus 20 de procese administrative în diferite instanțe pentru anularea unor decizii ilegale, legate de mitingurile opozitiei. Și cu ele vom ajunge la CEDO.

În Rusia minunata din viitor, mitingurile/marsurile vor avea acelasi regim ca în ​​Marea Britanie.

Iata, Așurkov, a trimis o cerere pentru un pichet pe 26 martie la Ambasada Rusiei (din Londra). A venit răspunsul: Dude, nu ai nevoie de permisiune, deoarece pentru așa ceva în țara noastră nu este necesară nicio autorizație.

Ești cetatean, ai dreptul să stai pașnic pe strada. Care-i problema?

La fel va fi si la noi. Și salariul mediu va fi la fel ca în Marea Britanie. Pur si simplu pentru asta avem nevoie sa protestam un pic pe străzile din Rusia împotriva corupției.

Nu vă fie teamă. Doar lașii se tem.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (6 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to Navalnîi: Pentru fiecare reținere la poliție m-am plâns la CEDO. Acum guvernul mă plătește cu sume importante

  1. bogdan spune:

    Ha ha ha ! Cea mai tare gluma ! Salariul mediu in Porcie va fi ca cel din UK ! A uitat sa specifice si anii de comparatie ! Adica cel din Porcie peste un secol va fi la valoarea celui din UK astazi…Dar peste un secol cel din UK va fi de zece ori mai mare…pai Porcia nu produce nimic in afara de armament si materii prime ! De unde naiba salarii ?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top