Sancțiunile impuse de țările occidentale împotriva Rusiei nu au adus rezultate notabile, iar Statele Unite și Marea Britanie nu sunt interesate să rezolve problema „banilor murdari” din Rusia, susține politicianul de opoziție din Rusia, Alexei Navalnîi, într-un interviu acordat publicației Financial Times (FT).
Potrivit lui Navalnîi, daca vrea sa împiedice agresiunile Kremlinul cu ajutorul unor măsuri restrictive economice, Occidentul trebuie să se concentreze asupra oligarhilor în strânsă legătură cu președintele rus Vladimir Putin.
Navalnîi a sugerat că dacă Occidentul impune sancțiuni asupra acestor oligarhi, rușii de rând vor „sări în tavan” de bucurie. Opozantul mai spune ca sancțiunile actuale sunt „haotice” și „indistincte”, notează FT.
Inamicul public numarul unu al lui Putin crede că FBI și guvernul britanic îi cunosc foarte bine pe oamenii, sancțiunile împotriva cărora ar fi extrem de dureroase pentru Kremlin. În același timp, potrivit politicianului, campania împotriva banilor murdari din Rusia, care a început în Marea Britanie după cazul Skripal, a eșuat din cauza lobby-ului puternic de la Londra, care de decenii trăieste pe banii rușilor.
La rândul său, Financial Times notează că până acum singura reușită în campania împotriva banilor murdari din Rusia este arestarea unei părți din proprietatea soției fostului șef al Băncii Internaționale a Azerbaidjanului (care a fost condamnat la 15 ani pentru fraudă), precum și confiscarea conturilor bancare ale fiului fostului premier al Moldovei, Vlad Filat.
În interviul acordat Financial Times, Alexei Navalnîi a mai criticat ridicarea sancțiunilor asupra companiilor miliardarului rus Oleg Deripaska, caracterizand decizia recentă a Statelor Unite ca un eșec.
Vorbind despre posibila extindere a sancțiunilor americane și includerea băncilor de stat de frunte ale Rusiei în listele de sancțiuni, Navalnîi a remarcat că aceste măsuri ar dăuna mai mult cetățenilor de rând și foarte puțin Kremlinului.
Comentând sancțiunile împotriva oamenilor de afaceri care aparțin „cercului interior” al lui Vladimir Putin – Arkadi Rotenberg și Ghenadi Timcenko – precum și a miliardarului Viktor Vekselberg, Navalnîi a subliniat că constrângerile financiare nu au avut niciun impact asupra familiilor acestor oameni și a stilului lor de viață în străinătate.
Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.
Hahahahahaha ….!
Asta e un dereglat trădător!Dacă are ceva cu Putin ,il inteleg,dar ce are cu toata populatia țării ?Sanctiunile sunt pe umerii poporului,nu-l afectează pe Putin!
Asta e un dement trădător!Dacă are ceva cu Putin ,il inteleg,dar ce are cu toata populatia țării ?Sanctiunile sunt pe umerii poporului,nu-l afectează pe Putin!
…pai din ce spune putinalaul sanctiunile astea va fac bine… poporul inca nu a aflat asta?
Are dreptate !