Președintele Kazahstanului Nursultan Nazarbaev a semnat joi un decret privind demiterea guvernului republicii, raportează TASS.

„În conformitate cu articolul 70 din Constituția Republicii Kazahstan, hotărăsc: să cer demiterea guvernului Republicii Kazahstan. Îi încredințez temporar atribuțiile de prim-ministrul al Republicii Kazahstan lui Mamin Askar Uzakpaevici”, afirmă decretul publicat pe site-ul președintelui.

Documentul prevede, de asemenea, că membrii guvernului republicii vor continua să-și îndeplinească îndatoririle până la aprobarea noii compoziții a cabinetului.

Înainte de a semna decretul de demitere a executivului, Nazarbaev a explicat că a luat această decizie „ca președinte și garant al constituției, ținând cont de interesele poporului”.

„Noul guvern ar trebui să elaboreze măsuri eficiente pentru îmbunătățirea standardelor de viață, stimularea economiei și implementarea obiectivelor strategice”, a adăugat el.

Președintele a menționat că Guvernul, împreună cu Banca Națională, nu au reușit să creeze stimulentele și instrumente reale pentru o creștere economică. „Toate programele de stat necesare, inclusiv dezvoltarea industrială, socială, infrastructură, sănătate și educație, au avut alocate resursele necesare pentru implementarea lor. Dar sistemul nu a reusit sa se organizeze. Veniturile reale ale populației nu cresc. Ponderea cheltuilelilor pentru produsele alimentare în bugetele familiilor este în creștere”, a explicat Nazarbaev.

„Peste toate acestea se suprapune incapacitatea fucnționarilor de a lucra cu populația, de a asculta problemele lor, de a explica munca și politicile care se desfășoară”, a subliniat președintele Kazahstanului.

Potrivit lui Nazarbaev, „fondurile care sunt disponibile guvernului sunt cheltuite în alte scopuri”.

Președintele a adăugat că la congresul partidului de guvernamant ”Nur Otan” va propune o serie de măsuri pentru a consolida sprijinul social și pentru a îmbunătăți calitatea vieții oamenilor, pentru care s-ar aloca fonduri considerabile din buget și din Fondul național.

Congresul este programat pentru 27 februarie.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 4,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

2 Responses to Nazarbaev a demis guvernul din Kazahstan pentru lipsă de performanță

  1. bogdan spune:

    Inca un dinozaur comunist ramas din vremea URSS…ce crede ca mai merge cu economia centralizata intr-o diktatura…si un godak inapoiat numit mareanu’ care-l felicita…

  2. Marian spune:

    Bravo lor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top