nemtov2Jurnalistii de la The New Times au publicat corespondenta care a existat între Boris Nemţov si organele de aplicare a legii din Rusia în legătură cu amenințările primite de politician cu puțin timp înainte de moartea sa. Conform documentelor, poliția nu a reacționat la plangrea lui Nemţov.

Mesajele amenintatore („şacalule te voi omora in bataie”, „Daca te prind, iti sparg capul cu ciocanul, nenorocitule” și așa mai departe) au inceput sa-i fie trimise lui Nemtov înca din luna iulie a anului trecut de cineva care în reteaua Facebook apare sub numele de Dmitri Filipov.

„Acest Dmitri Filipov este o reactie la poziția mea politica in legatura cu evenimentele din Ucraina. Nu cunosc pe nimeni cu acest nume și, probabil, niciodată nu l-am intalnit. Astfel, amenințările sale împotriva mea nu pot fi legate de circumstanțe personale sau sa fie de natura apolitica „- scria Boris Nemțov într-o plangerea sa adresata sefului Comitetului de Investigatii din Rusia (Procuratura Generala -CIR)) Alexandr Bastrîkin.

Nemţov a reamintit că a fost deja tinta unor atacuri „motivate de ură politică”. În special în timpul campaniei electorale din Yaroslavl.

„Prin urmare, iau în serios amenințările cu moartea de la cineva ca Dmitri Filipov și cred că, după asimilarea propagandei lui Putin, diversi extremiști ruși ar putea recurge la orice provocare, inclusiv legate de violență și crimă”, – a explicat el.

În aceste condiții, avand in vedere si faptul ca Nemtov era deputat al Dumei Regionale Yaroslavl, politicianul a cerut CIR sa declanseze o urmarire penala în temeiul articolului „amenințare cu moartea” și „tentativă de asasinare a unei persoane publice”.

Plangerea lui Nemtov a fost transferata sectiei de politie de la domiciliul lui Nemtov din Yaroslavl, iar în septembrie 2014, comisarul sef al politiei Yaroslavl, maiorul E. Klimentiev a decis să respingă cererea privind inceperea urmaririi penale.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top