La Moscova, Vladimir Putin a preluat conducerea anchetei in cazul asasinarii inamicului sau personal, opozantului rus Boris Nemtov (lup paznic la oi?).
Sa presupunem, prin absurd, ca nu Putin a comandat asasinatul si ca pur si simplu vrea sa-i gasesca pe ucigasi ca sa le multumeasca acestor ”eroi din popor” si, eventual, sa le ofere o decoratie, asemanatoare acelora impartite banditilor pe care ii trimite in estul Ucrainei.
Politia moscovita sustine ca a gasit la locul asasinarii lui Boris Nemtov șase cartușe, ceea ce inseamna ca tot atatea focuri au fost trase spre Nemtov.
Insusi opozantul spunea inainte de asasinarea sa ca este posibil sa fie ucis. Boris Nemtov afirma ca, de cate ori vorbeste cu mama sa la telefon, ea plange rugandu-l sa nu-l mai critice pe Putin. ”Când te oprești să-l critici pe Putin? O să te omoare!” O spunea cu toata seriozitatea”, – relata Nemtov conversațiile cu mama sa.
Apropiatii lui Nemtov sustin ca, înainte de uciderea sa, opozantul pregatise un raport cu dovezi privind implicarea militară a Rusiei în războiul din Donbas. Era un fapt cunoscut.
Puterea din Rusia dar si comunistii, care se declara partid de opozitie (insa o opozitie radicala) sustin ca asasinatul lui Boris Nemtov este o provocare. De obicei, cand se afirma acest lucru, nu peste mult timp, serviciile secrete occidentale sunt aratate cu degetul si invinovatite pentru cele intamplate. Asa ca, acum, dupa ce Putin a preluat conducerea personala a anchetei uciderii lui Nemtov, sa ne asteptam la concluzii uimitor de similare.
Una dintre acestea va fi ca CIA si probabil SBU au pus la cale asasinatul pentru a provoca tulburari politice in Rusia.
Analistul politic rus Karl Voloh spune ca „nu ar trebui sa inisitam pe faptul ca Putin a facut comanda asasinatului, pentru ca oricum Putin este principalul responsabil pentru această crimă”.
„Nu poți impinge societatea spre un astfel de paroxism al urii, sa incurajezi cel mai turbat si negru fascism – si sa nu obtii un astfel de rezultat. Această bombă ar fi exploda cu siguranță in cele din urma. Iar numele celui care a comandat uciderea deja nu mai contează”, – a spus analistul.
Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.