B NemtovProiectul „Novororssiaeste închis. Putin a ordonat întoarcerea celor 17.600 de soldati la bazele lor permanente. Putem lua o pauză și să tragem primele concluzii. Sunt oribile, scrie pe pagina sa de Facebook politicianul rus de opoziție Boris Nemțov.

Potrivit acestuia, niciunul din obiectivele propuse de Putin nu a fost  îndeplinit:

1 A vrut să lege Ucraina de Rusia, pentru a obține intrarea ei în Uniunea Eurasiatica. A obtinut exact opusul, Ucraina a ales vectorul european și nu se mai întoarce în orbita de influență a lui Putin.

2 A vrut neutralitatea Ucrainei, păstrându-i statutul de tara non-aliniată. Eșec total. Este acum clar Ucraina este ferm și permanent orientata spre NATO. Au loc exerciții militare comune NATOUcraina, a fost stabilita cooperarea tehnico-militară cu Alianța Nord-Atlantică.

3 A vrut respectul poporului ucrainean. A obtinut un dușman și porecla Putin h@ lo.

4 Şi-a dorit o Novorossie de la Donețk la Odessa. A primit o porție foarte mică din regiunile Donețk și Lugansk.

5 Şi-a dorit coridor în Crimeea prin Mariupol. A fost respins iar in fata orasului sapate tranșee chiar de rusii din Mariupol, care nu vor sa treaca ocupantul.

6 A vrut sa ocupe Ucraina ca pe Crimeea, fără niciun foc de arma, are pe constiinta acum 4.000 de morti de fiecare parte.

7 A vrut ca economia Rusiei sa NU sufere. A obtinut fuga capitalului (in valoare de peste 100 de miliarde de dolari), un curs de 40 de ruble pentru un dolar (devalorizare cu mai mult de 20%) și o inflație de două cifre la produse alimentare. În plus, stagnare completă a economiei, rămasă fără investiții și inovație.

8 A vrut sprijin din partea „imperialilor” și naționaliștilor ruşi (precum Strelkov, Sputnik și Pogrom) a obtinut iritarea extremă a acestora și titlul de trădător.

9 Şi-a dorit să devina cel mai repsectat politician mondial. A devenit un proscris. Din G8 a fost expulzat, nimeni nu-l mai invita in vizita, toţi prietenii se afla sub sancțiuni economice, doar Lukaşenko și Nazarbayev sunt dispusi sa-l mai vada. Dar si acestia în cer bani şi unitatea Ucrainei. A excelat în mod special Alexandr Lukaşenko, care a primit 3.5 miliarde dolari pe an de la bugetul rus și, în același timp a spus Rusia ar trebui împărțita între Mongolia și Kazahstan.

10 Singurul lucru pe care şi l-a dorit și obtinut este ratingul popularitatii interne, bazat pe isterie imperiala și minciunile cinice ale propagandei de stat. Dar nu pentru mult timp. In curand, oamenii vor realiza că prețurile au crescut, iar veniturile nu. Nu va putea sa dea vina pe Obama la nesfarsit.

Aşa i-a batut Putin pe toti În primul rând, Rusia„, conchide Nemţov.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to Nemţov: Proiectul Novorossia a fost închis. Putin a eşuat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top