B NemtovPreședintele rus Vladimir Putin continuă politica sa agresivă față de Ucraina și se pregătește pentru război. Acest lucru înseamnă sancțiunile vor ţine mai mulți ani, scrie pe pagina sa de Facebook politicianul de opoziție rus Boris Nemțov.

Redăm opinia sa în întregime:

Ce se va întâmpla cu rubla?

Important este sa nu-l ascultam pe Medvedev (premierul Rusiei – n.r.), care recomanda să păstrăm banii în ruble.

Rusia a început sa tipareasca ruble pentru a-şi achita datoriile faţă de băncile străine.

Zilele acestea, pe seama unei noi tipariri de bani a fost acordat un împrumut pentru Rosneft, în valoare de 625 miliarde de ruble. Judecând după saltul cursului dolarului, rublele tiparite au ajuns imediat în piața valutară.

Acum, sa ne uitam cu atentie la graficul de rambursare a datoriei. Datoria totală a Rusiei reprezinta o sumă uriașă, mai mult de 700 de miliarde de dolari. În decembrie, trebuie să plătim mai mult de 30 miliarde dolari, iar până la sfârșitul anului 2015 încă 130 de miliarde de dolari.

Povestea cu Rosneft ne arată că Putin este gata să tipareasca bani și sa accelereze inflația. În paralel, el economiseşte cu sârguință Fondul național de asistență, temându-se că rezervele valutare ale tarii se vor epuiza în curând.

Imaginea de ansamblu este după cum urmează. Totalul rezervelor valutare ale Băncii Centrale este de 210 miliarde de dolari (fără aur și titluri de valoare nelichide) + FNB și Fondul de rezervă170 miliarde de dolari. In total – 380 miliarde de dolari, adica destul de mult.

Plata datoriei externe de 130 de miliarde de dolari se va face fie din rezervele valutare, fie se va da drumul tiparniţei de bani. Sau o combinație a celor două masuri.

Dacă am fi știut sigur sancțiunile vor fi ridicate în cursul anului viitor, puteam folosi rezervele și trece anul fără probleme. Dar nu avem o astfel de certitudine.
Putin continuă politica agresivă față de Ucraina și se pregătește pentru război. Politica sa nu s-a schimbat.
Acest lucru înseamnă sancțiunile vor lucra mai mulți ani, de aceea este mai bine să nu cheltuim din rezerve și sa continuăm să imprimam ruble.

Concluzii:
1. Creșterea prețurilor în 2015 va fi de două cifre.
2. Rubla va continua sa scăda, chiar dacă petrolul va înceta să se ieftinească. Devalorizarea rublei va fi legata de tiparirea de noi bancnote.
3. Păstrarea banilor în ruble în aceste condiții este o mare prostie. Rubla se depreciaza în fiecare zi.”

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

5 Responses to Nemţov: „Putin se pregătește de război.Creșterea prețurilor va fi de două cifre”

 1. Gusty spune:

  ……opinia publicã trebuie sã se întrebe la modul cel mai serios :de ce în ziua de 11 septembrie 2001 nu s-a prezentat nici un evreu la serviciu în nici unul dintre cele douã turnuri gemene………..au continuat alte încercãri nereushite de a aprinde scânteia rãzboiului : Afganistan , Sadam Hussein , primãvara arabã , Gadaffi , Siria unde motivul este Assad sustzinut de Putin , Crimeea , Ucraina , statul islamic…………urmeazã altele ……..”bãietzii deshteptzi” inventeazã ……cã doar pentru asta sunt „plãtitzi”…………filmul se va „rupe” odatã shi odatã pentru cã s-a supraîncãlzit „mashina”………..apoi nu-i greu de întzeles ce urmeazã…………..toate astea sunt „gândite” cu lux de amãnunte , pentru „scopul final” ………..nimic nu-i întâmplãtor…………ili’escu, constantin’escu , bãs’escu sunt nishte „jeguri fabricate” cu mult timp înainte, ca de altfel „gorbi”,…….iohannis o va demonstra în anii ce urmeazã………..Putin e greu de întzeles…………dar anii urmãtori vor developa restul………

 2. Gusty spune:

  ……criza din ’29 – ’33 a fost „fabricatã” exact ca shi criza actualã cu diferentza cã a fost de mult mai micã amploare ca cea de azi………..cum ar fi „nepotul cu bunicul” shi la propriu shi la figurat……….adicã de nepotzii celor care sunt autorii crizei actuale shi de dimensiuni incomparabil mai reduse………tot ei l-au „fabricat” shi ajutat shi pe Hitler , shi pe Stalin , …….când pe unul , când pe altul , dupã interesele pe care le aveau………..când au pierdut controlul au asmutzit yankeii , shi în primul rãzboi , shi în al doilea……………la fel vor face shi în al treilea………….s-au folosit de nishte marionete ca Bush-tatãl , Bush-fiul , Clinton , Obama shi altii……au inventat un Bin Laden dupã ce tot ei au fãcut praf shi pulbere turnurile gemene newyorkeze, pentru a exista oprobiul opiniei publice……..

 3. Gusty spune:

  …..istoria a demonstrat de mai multe ori „manevre shi mashinatziuni” de acest fel…….sârbul extremist de la Sarajevo era antrenat , dotat, înarmat cu luni de zile înainte (nu s-a nãscut „patriotismul” în el în ziua , la ora , în locul etc, etc., etc……)……el ashtepta doar „vizita” personajului important , „vizitã” care shi ea a fost planificatã la „patru ace” , în locul , la ora, shi momentul potrivit………apoi a urmat ce a urmat…………Lenin , Trotki shi „mercenarii” care au schimbat Rusia tzaristã au fost „fabricatzi” în New York , Londra , Berna……..non coment……..cine vrea sã întzeleagã , întzelege…..cine nu , nu…………dar , tot din umbrã…..nu la vedere în Leningrad , unde shi-au pus în aplicare „planul” la ordinele „celor din umbrã”……..cine este curios se poate documenta cine era Lenin, cine era Trotki…….shi multe altele pentru a întzelege mai bune…………

 4. Gusty spune:

  …cu cât mai repede vine rãzboiul , cu atât mai bine…….criza mondialã fabricatã de prin 2008 nu se încheie fãrã un rãzboi mondial , de fapt de asta a shi fost „fabricatã”………acum se cautã „motive” (adicã se „fabricheazã” motive ) în acest scop……asha zisa „crizã economicã” s-a transformat în 7 ani în „rãzboi economic”……..doar „proshtii” mai cred aberatziile shi minciunile care se spun la radio , televizor, în presã , pe internet , etc……..doar pentru a intoxica „creierele”………toate aceste „intoxicatzii” sunt „fabricate” pentru a nu se vedea ceea ce se pregãteshte cu adevãrat………Vladimir Putin este zugrãvit în toate culorile obscure ale occidentului ……ba mai mult , este provocat vãdit în fel shi chip la actziuni în urma cãrora sã fie acuzat de opinia publicã……….Obama este o marionetã care ,normal , nu gândeshte pentru cã ar fi eliminat shi la propriu , shi la figurat din „pozitzia” care i’a fost datã………el trebuie sã execute cu lux de amãnunte ceea ce i se ordonã (din umbrã)………..istoria a demonstrat de mai multe ori

 5. s spune:

  Putin va declansa un razboi total – mai devreme sau mai tirziu – tocmai pentru a scapa de
  datoria de 700 miliarde dolari, o suma, cred, si pentru Rusia uriasa;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top