nepot StalinCurtea Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg a constatat inadmisibila plangerea nepotului lui Stalin, Evgeny Djugașvili, la adresa Rusiei, ca urmare a apariţiei in mass-media de la Moscova a unor articole despre execuţiile în masa a prizonierilor polonezi de război de la Katyn din 1940, cunoscut si ca „masacrul de la Katyn”, potrivit RIA Novosti.

Cazul se referea la articolele publicate in Novaia Gazeta” despre executiile in masa ale prizonierilor polonezi de război de la Katyn, în 1940 și despre rolul jucat de fostul lider sovietic în aceste evenimente tragice. Reclamantul nepotul lui Iosif Stalin a intentat un proces împotriva ziarului pentru defăimare. Djugașvili a considerat aceste articole l-au calomniat pe bunicul său, și, prin urmare, a cerut ca instanța sa oblige ziarul sa-i ofere drept la replica, precum și o compensare in valoare de 10 milioane de ruble. Cererea acestuia a fost respinsă.Katyn

Solicitantul Evgeny Djugașvili în reclamația sa ridică problema încălcarii dreptului său la respectarea vieții private și de familie (articolul 8 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului),” – a spus instanța de judecată. În decizia sa, instanța de judecată, printre altele, a decretat că articolele publicate de Novaya Gazeta se refera la evenimente de importanță istorică deosebită și că, evenimentele în sine, precum si persoanele istorice implicate, cum ar fi bunicul reclamantului, rămân  în mod inevitabil vulnerabili la critica publica„.

Decizia a fost luată în unanimitate de către instanța de judecată și este definitivă.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Nepotul lui Stalin a pierdut procesul la CEDO împotriva Rusiei

  1. […] Iosif Stalin – a intentat un proces împotriva ziarului pentrudefăimare, scrie paginaderusia.ro. Djugașvili a considerat că aceste articole l-au calomniat pe bunicul său, și, prin […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top