Tancurile rusești sunt „cele mai bune din lume” și sunt gata sa se „bată” cu cele ale NATO, spune cu aroganță comandantul Forțelor Terestre ale Rusiei, generalul Oleg Saliukov, în ajunul „Jocurilor internaționale militare”.

În acest an, Rusia și alte trei țări participa la ”Jocurile militare internaționale”. Evenimentul, care are loc pentru a treia oară, reunește concurenți din China, India și Iran. Șeful forțelor terestre ale Rusiei a anunțat că jocurile sunt deschise și pentru statele membre NATO. Dar nicio țară NATO nu a dat curs invitației, scrie Newsweek.

„Am vorbit în mod repetat despre asta. Am trimis invitații în 78 de țări, inclusiv în țări NATO. Când oamenii mă întreabă despre asta, eu le spun în gluma: poate că nu sunt pregatiti. Dar noi suntem pregătiți pentru o competiție onestă”, spune generalul.

Salikov recunoascte că relațiile dintre NATO și Rusia se agravează din cauza „evoluțiilor din Ucraina și Crimeea”. Și cu toate acestea, el a menționat că deși jocurile militare sunt caracterizate prin spirit de rivalitate, ele se desfasoara întotdeauna într-o atmosferă prietenoasă.

Generalul a remarcat separat ca una dintre disciplinele în care NATO și Rusia ar putea sa concureze  este „biatlonul tancurilor”. „Desigur, eu spun că cele mai bune tancuri sunt ale noastre. Pur și simplu o știu. Dar una e s-o spun eu și alta când ei isi trimit baietii…”

În acest an, Rusia a ales pentru participare la „biatlonul tancurilor” masina T-72B3. Dar mândria și bucuria Rusiei promite sa devina tancul ”invincibil” pentru sistemele existente de arme antitanc – T-14 „Armata“. Deși mulți experți se îndoiesc de invincibilitatea noului model, dezvoltarea sa în Rusia este un pas semnificativ înainte, având în vedere ca armatele occidentale nu au printre prioritati dezvoltarea unui noi model de tanc.

Newsweek observă ca, indiferent cat nu s-ar mandri Rusia cu noul sau tanc, titlul de cel mai bun din lume urmeaza încă să fie câștigat. Până în prezent, T-14 a strălucit rar în lumina reflectoarelor, iar momentele sale de glorie s-au epuizat prin participarea la parade. La una dintre aceste parade o masina s-a stricat, isi amintește sarcastic publicatia.

Diferența principală în proiectarea T-14 „Armata“ și a tancurilor europene se reflectă în aborarea strategica diferita. Tancurile construite în Occident sunt concepute pentru a crea o linie de apărare și acoperire în cazul retragerii trupelor din fața inamicului superior numeric. În acest caz, în zona de vizibilitate frontală se poate vedea doar țeava si partea superioara a turelei, în timp ce partea rămasă este complet ascunsa. Acest tip de amplasament este numit „tanc îngropat“ la teren.

T-14 „Armata“ din contra, este proiectat pentru ofensiva. În cazul în care tancul nu este în mișcare, este mai vulnerabil, fiind în dezavantaj pentru un adversar care susține foc supresiv cu „tancuri din pozitia ingropat“.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 3,67 din 5)
Încarc...

Related Posts

10 Responses to Newsweek: Rusia visează să concureze cu NATO în „biatlonul tancurilor”

 1. „Cărați-vă din Moldova, rusnacilor!” spune:

  Rusii au sange competitia. Se intrec de la orice. Acum ei nu stiu cum sa se puna cu NATO fara ca sa moara.

 2. yehudy spune:

  dragi ivani, tancul armata nu exista:) http://www.paginaderusia.ro/chinezii-au-facut-tandari-noul-tanc-rusesc-armata/
  singura performanta din 2015 a tancului armata a fost griparea lui la parada oficiala din 2015 in fata tribunei oficiale a regimului corupt putin 🙂
  urmeaza ca armata federatiei ruse sa ne prezinte rezultatele contractului de peste 600 milioane euro incheiat cu bacatarul sef al regimului corupt putin: ratia de 2 grame pe zi de soldat rus 🙂
  mandra corabia, maret carmaciul corupt 🙂

 3. bogdan spune:

  Da da da ! Ne amintim Armata e ala ce scotea fum in Piata Rosie si a fost scos la shtanga cu camionul ! Cunoastem povestea sovietica cu: Noi avem cele mai….

  • yankee marsh acasa spune:

   Astea sunt prostii de copii cretini !!Cine crezi ca mai crede in prostiile astea ??Ricanii manevreaza propaganda asta deshantzata ca ii dor realizarile rusesti,nu ca ar fi nepasatori din cauza avansului tehnologic al Rusilor si Chinejilor !! Lumea se schimba si ricanii nu accepta asta !! Intrebarea e daca mai conteaza ce le convine sau nu ,din moment ce ei au vointza,dar nu mai au….putirintza !! : ) : ) : ) : ) : ) : ) Curvalaul batran vrea sex ?? Dar mai poate ??

   • „Cărați-vă din Moldova, rusnacilor!” spune:

    Si bineinteles, prezenta constanta Taranu si Marius Vintila – care vrea „ricanii” sa plece acasa. Tocmai i-am chemat sa ne apere de agresiunea voastra, iar voi, care sunteti mai slabi, vreti sa ii vedeti plecati pentru ca ati facut un calcul imperialist simplu: Moldova nu are armata, de aia o ocupati, Romania are armata mica si dependenta de americani. Ce-ar mai vrea Rogozin sa intre cu tancul in vestul Moldovei si sa survoleze tara cu un bombardier. Va curg balele godacilor dupa ce ocazii ati pierdut?

   • „Cărați-vă din Moldova, rusnacilor!” spune:

    Va curg balele godacilor dupa ce ocazii ati pierdut?

   • bogdan spune:

    1.Realizari sovietice:
    Portavioane : 1 buc preistoric No CATOBAR ,No Nuclear ! -cap 30 planes.
    1.Realizari USA :
    Portavioane: 10 buc Nuclear(tehnol inca din anii 60 ! , 10 Conventional+CATOBAR -total cap 1500 planes.

    2.Realizari sovietice: 280 Stealth planes working -tehnologie inca din anii 70 !
    2.Realizari sovietice: 4 buc gen 5 a(stealth) planes in testare – 0 in finalizare !
    Mai continuam ?

   • bogdan spune:

    1.Realizari sovietice:
    Portavioane : 1 buc preistoric No CATOBAR ,No Nuclear ! -cap 30 planes.
    1.Realizari USA :
    Portavioane: 10 buc Nuclear(tehnol inca din anii 60 ! , 10 Conventional+CATOBAR -total cap 1500 planes.

    2.Realizari sovietice:
    4 buc gen 5 a(stealth) planes in testare – 0 in finalizare !
    2.Realizari USA:
    280 Stealth planes working -tehnologie inca din anii 70 !
    Mai continuam ?

    • bogdan spune:

     A uitasem ! inca un Portavion USA din cea mai noua clasa Gen Ford care are sistem EMALS a fost lansat anul acesta ! Alte 2 bucati sunt pe drum in 2 ani ! Si restul pana la un total de 10 buc in alti 7 ani ! Ce spuneai de realizarile voastre godacilor ? Fumul Kuznetovului cumva ?

     • PICO spune:

      pentru ce construesc portavioane? Ca sa se apere?DA Rusi au rachete antiportavion! hipersonice. NU vb de ce nu sti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top