În utima vreme propaganda rusă manifestă alienare totală. Ai impresia că rătăcește în astral si nu gaseste drumul de intoarcere pe Pamant, scrie publicația Novaya Gazeta, într-un editorial de redactie.

Mai ales acest lucru se poate vede din isteria declansata în jurul atacurilor chimice din Siria, negate vehement de oficialii rusi, de la reprezentantul Ministerului de Externe, odioasa Maria Zaharova, pana la reprezentantul permanent la ONU, Vasili Nebenzia. Nu au rămas deoparte nici televizinile publice din Rusia, care si-au ajustat imediat emisiunile în favoarea productiilor pe tema siriana.

Totul este conceput în spiritul celor mai recente realizari ale tehnologiei, testata în urmă cu patru ani pe tragicul Boeing doborat in Donbas: „s-a tras, dar nu cu Buk. A fost un Buk, dar nu era al nostru. Era al nostru, dar nu am fost noi. Am fost noi, dar nu am tras în Boeing. În Boeing, dar accidental. Alții pot, dar noi de ce nu?”.

Altfel spus, înlocuiește două cuvinte cheie și vei obține același lucru. Constanța cică este un semn al calității. Problema este ca aceasta nu este calitatea cu care ar trebui să fii mândru.

Cu toate acestea, pentru noi (rușii) nu este ceva nou. Când, în urmă cu doi ani, în Statele Unite ale Americii era inventat termenul de „fake news” (știri false), Rusia sovietica deja avea o jumătate de secol de experienta in dezvoltarea agitprop (agitatie propagandistica).

Insa propagandiștii actuali mai au mult pana sa atinga standardele de calitate sovietice. De ce? Deoarece nu sunt capabli sa faca o schiță de propagandă ca lumea. Agitprop-ul sovietic era credibil, nu de catre toata lume, dar era credibil. Ceea ce face acum Ministerul Afacerilor Externe, Statul Major General și alți oficiali din Rusia arata mai degraba a incercari de scriitor incepator in materie de ”SF” si ”fantasy”.

Zaharova i-a acuzat pe britanici de uciderea lui Grigori Rasputin și împăratul Pavel I, iar Statul Major General al Armateir ruse, fără să clipeasca, a explicat cum din cele 103 rachete de croazieră trase de americani, mijloacele de apărare siriene au doborât 71. Acesti oameni se pare ca nu au nicio legatura cu realitatea înconjuratoare.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (5 voturi, media: 4,80 din 5)
Încarc...

Related Posts

One Response to NG: Propaganda rusă se pare că rătăcește în astral

  1. bogdan spune:

    Daca pana si o gazeta din Porcie constata ca turma lui Putler sunt alienati mintal….De mirare ca inca mai poate apare cate un asemenea material pe acolo…pesemne-i ultimul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top