Trei membri ai ramurii locale a organizației religioase ”Martorii lui Yehova” au fost arestați în peninsula Kamceatka de autoritățile ruse, sub acuzația de extremism.

Cei trei – un cuplu și o femeie în vârsta au fost arestați în localitatea Elizovo, pentru ca „ar fi participat la activități interzise ale unei grupări religioase”.

Daca vor fi găsiți vinovați, cei trei risca până la 10 ani de închisoare.

”Martorii lui Yehova” sunt interzişi în Rusia din iulie anul trecut. Potrivit organizației, în Rusia exista în prezent 170.000 de adepți ai sectei, iar în lumea întreagă peste 8 milioane.

În această lună, organizația ”Memorial”, care promovează respectarea drepturilor omului în Rusia, a declarat că de anul trecut și până în prezent, cel puțin 29 de membri ai sectei au fost arestați, dintre care 23 se află în închisoare, iar restul în arest la domiciliu.

În luna iunie, un grup de 60 de scriitori, istorici şi activişti ruși pentru respectarea drepturilor omului au semnat un apel cerând autorităților să pună capăt persecuțiilor împotriva acestei organizații religioase.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

One Response to Noi arestări în rândul ”Martorilor lui Yahova” în Rusia

  1. bogdan spune:

    „Democratie” si „libertate religioasa” pe sistem godacesc…Ospiciul Lumea rusa…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top