MAE KievMinisterul de Externe al Ucrainei l-a convocat pe Însărcinatul cu afaceri sirian Mohammad Sabah Al Haj Bakri, pentru a-i cere expicații în legatura cu declaratia președintelui parlamentului sirian privind recunoasterea Crimeei drept provincie ruseasca, scrie „Adevarul ucrainean”, citandu-l pe purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Kiev, Mariana Beța.

„Pe 20 octombrie, Ministerul de Externe l-a chemat pe Însarcinatul cu afaceri al Siriei în Ucraina pentru a-i înmâna o nota de protest și a cere explicații în legătura cu declarațiile președintelui Parlamentului sirian cu privire la problema recunoasterii Crimeei drept parte din Rusia”, – a spus Beța.

„Ucraina a remarcat că această afirmație este un gest neprietenos față de țara noastră și provoacă resentimente profunde. S-a arătat în mod clar că Crimeea a fost, este și rămâne parte a Ucrainei, în conformitate cu dreptul internațional. În plus, acest fapt este confirmat prin rezoluția Adunării Generale a ONU din 27 martie 2014 privind integritatea teritorială a Ucrainei „, – a declarat reprezentantul Ministerului de Externe de a Kiev.

Saptamana trecuta, președintele Parlamentului Siriei Hadi Abbas a declarat ca peninsula Crimeea, ocupata si anexata de Rusia, este parte a Federației Ruse.

Președintele Siriei, Bashar al-Assad, pe care țările occidentale îl acuza de genocidul propriului popor, cooperează în mod activ cu Kremlinul.

În special, aceasta a permis Rusiei să deshida baze militare pe teritoriul Siriei, iar forțele armate ale celor doi aliati bombardeaza teritoriile controlate de rebeli.

Organizațiile internaționale și activiști pentru drepturile omului susțin că forțele lui Assad și aviatia rusa sunt responsabile de uciderile în masă a civililor sirieni.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (4 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Related Posts

23 Responses to Kievul a înmânat o notă de protest Însărcinatului cu Afaceri sirian

 1. mocanu dan spune:

  NU AM INTELES DE CE AU TRIMIS SCRISOAREA DE PROTEST DAMASCULUI SI NU MOSCOVEI?CA SIRIA E CONDUSA DE LA MOSCOVA.COSTAU MAI MUTIN TAXELE POSTALE

  • bogdan spune:

   Pt a face actele conform legislatiei Internationale ! Porcii isi vor primi si ei citatiile la cocina kremlin la timpul potrivit ! Fiecare plateste mai devrema sau mai tarziu !

 2. putin spune:

  O scurtă istorie a Crimeii de la hanat şi până la anexarea de către Rusia Ţaristă – Povestile propagandistilor rusi tin pana la istorie. Apoi se opresc. 🙂

  Denumirea Crimeea îşi are originea de la  oraşul Qirim(actualul Starii Krim ),capitala vechi provincii Crimeea din Hanatul Hoardei de Aur. Qirim înseamnă în limba tătară, dealul meu.
  Tătarii au înfiinţat în 1441 ,Hanatul Crimeii , după distrugerea Hoardei de Aur de către cuceritorul mongol Timur Lenk. Primul conducător al Hanatului Crimeii a fost  Haci I Giray , un urmaş al lui Genghis Han. Hanatul Crimeii a beneficiat de o largă autonomie în cadrul Imperiului Otoman . Crimeea a căzut sub influenţa rusă , după încheierea Tratatului de la Kuciuk Kainargi(1774) , fiind anexată de Imperiului Ţarist în 1783.

  După anexarea Crimeii  în 1783, regiunea a fost colonizată cu emigranţi ucraineni şi ruşi. În ciuda faptului că ucrainenilor li s-a promis autonomie prin Tratatul de la Pereyaslav, elita ucraineană şi cazacii nu au primit niciodată autonomia şi libertatea promisă de Rusia Ţaristă.

  • Catun spune:

   Imperiul Tarist garantase suveranitatea Crimeii cum si Rusia garantase granitele Ucrainei. Dar si atunci ca si acum au anexat ilegal. Astazi numai desteptii se incred in rusi.

  • mocanu dan spune:

   FRATE RUMIN(SCHIMBA NUMELE ALA DE CACAT)AI OMIS CETATEA MANGOPULUI CARE ERA A………DUTE LA PUTNA IN STINGA CA IN DREAPTA ESTE FANE,SI O SA DAI DE DOAMNA MARIA CARE I-TI VA SPUNE A CUI ERA CETATEA MANGOPULUI IAR ARCASII LUI FANE AU FOST ULTIMII CARE AU APARATO…..AI CITAT DIN ISTORIA BOLSEVICA!!!!STI CA FANE A AVUT O RANA LA PICIOR DOBINDITA IN POCUTIA(CARE ERA A LUI),AI SA VEZI CA FANE STAPINEA TERITORII DIN RUSIA

 3. putin spune:

  Cum i-a deportat Stalin pe tătarii din Crimeea –

  .În mod suprinzător pentru cei care nu cunosc culisele istoriei acestei bucăţi de pământ, tătarii crâmleni sau crimeeni refuză orice demers care i-ar aduce din nou sub tutela Moscovei. Şi asta pentru că tătarii crimeeni au încă proaspete în minte nenumăratele tragedii individuale provocate de decizia satrapului roşu de la Kremlin, Iosif Visarionovici Stalin, de a-i deporta pe tătari în Uzbekistan.

  Drama din mai 1944
  Drama tătarilor crimeeni a început în 11 mai 1944. Comitetul de Stat al Apărării din Uniunea Sovietică, întrunit sub preşedinţia lui Stalin, a decis deportarea în întregime a acestei populaţii. Sarcina de a duce această decizie până la capăt i-a revenit unuia dintre cei mai duri ofiţeri ai NKVD-ului, Ivan Alexandrovici Serov, omul de încredere al lui Stalin şi al şefului aparatului de represiune sovietic, Lavrenti Beria. Ivan Alexandrovici Serov nu a avut nevoie decât de o săptămână pentru a organiza deportarea tătarilor. În data de 18 mai 1944, trupele NKVD erau deja prezente în satele tătărăşti din Crimeea.
  Deportarea tătarilor era bazată de un scenariu simplu: trupele NKVD înconjurau satul. Apoi, tătarii erau anunţaţi că vor fi deportaţi peste două ore şi că au voie să îşi ia cu ei doar ceea ce pot transporta în mână. Apoi, tătarii erau urcaţi în camioanele NKVD şi duşi până în cea mai apropiată gară, unde erau apoi înghesuiţi în vagoane de vite. Condiţiile în care erau transportaţi tătarii din Crimeea nu difereau prea mult de cele în care naziştii îi transportau pe evrei la Auschwitz.
  Foarte mulţi tătari au murit din cauza condiţiilor în care au fost transportaţi. Sunt mărturii ale supravieţuitorilor care arată că primele raţii de hrană le erau oferite deportaţilor abia atunci când garniturile de tren ajungeau prin stepele Kazahstanului. Apă nu primeau decât foarte rar. Ajunşi în Uzbekistan, tătarii erau debarcaţi şi forţaţi să mărşăluiască între 100 şi 200 de kilometri în condiţii dure. Documentele epocii arată că au fost situaţii în care supravieţuitorii drumului infernal de pe calea ferată au improvizat plute, pe care i-au aşezat pe bătrânii fără puteri şi pe copiii mici, apoi aceste plute erau trase în sus, pe cursul râurilor, până în zonele desemnate de ofiţerii NKVD drept vatră a viitoarelor aşezări. Bineînţeles, tătarii deportaţi au fost supuşi unui adevărat regim de exterminare. Documente din arhivele sovietice arată că întregul popor al tătarilor din Crimeea a fost deportat în trei zile. În seara de 18 mai, au fost deportate aproximativ 90.000 de persoane. În seara de 19 mai, au mai fost deportate încă aproximativ 165.000 de tătari, iar în data de 20 mai au fost trimişi dincolo de Munţii Ural încă 174.000 de tătari. Până la prăbuşirea Uniunii Sovietice, tătarii crâmleni nu au avut voie să se întoarcă acasă. După anul 1991, însă ei au început să revină pe vechile lor pământuri, ocupate acum de ruşi. În total, în prezent, circa 300.000 de tătari au revenit în Crimeea, urmaşii celor deportaţi de Stalin. În Uzbekistan mai trăiesc circa 450.000 de tătari – cei deportaţi şi urmaşii lor – care nu au mai reuşit să revină acasă. În Turcia trăiesc circa cinci milioane de urmaşi ai tătarilor care au fugit din Crimeea în Imperiul Otoman după ce ruşii au ocupat peninsula, în timpul împărătesei Ecaterina a II-a. Iar aproximativ 50.000 de tătari mai trăiesc în Dobrogea şi în Cadrilater.

  Motive de ură
  Decizia de a deporta un popor întreg a fost luată de Stalin din ură şi din teamă. În perioada războiului civil care a urmat revoluţiei bolşevice, tătarii au fost una dintre populaţiile care s-au împăcat cel mai greu cu jugul bolşevic. Crimeea a fost ultimul colţ de pământ din Europa unde au rezistat armatele antibolşevice, iar mulţi dintre cei care s-au opus terorii roşii cu arma în mână au fost îmbarcaţi în flota baronului Peter Wranghel, adică rămăşiţele flotei imperiale ruse din Marea Neagră, şi s-au refugiat la Constantinopole. Tătarii care au rămas în Crimeea au trebuit să suporte un regim deosebit de dur. Pentru că marxiştii considerau că religia ar fi ”opiumul popoarelor”, multe moschei au fost închise şi transformate în magazii. Pământurile tătarilor au fost confiscate şi administrate în colhozuri, gospodării agricole colective care au inspirat mai târziu şi Cooperativele Agricole de Producţie din România. Duritatea bolşevicilor ruşi faţă de tătari era sporită deoarece mulţi dintre ei socoteau că au ocazia să îşi ia o revanşă istorică pentru ceea ce istoriografia rusească numeşte ”jugul mongol”, adică dominarea cnezatelor ruseşti de către hanatele mongole şi tătăreşti. Ura reciprocă dintre tătari şi ruşii din Crimeea era atât de accentuată încât după ce Germania nazistă a intrat în război contra Uniunii Sovietice, mulţi tătari au luat arma în mână pentru a lupta contra bolşevicilor.
  Ca o paranteză, deportarea in integrum a tătarilor din Crimeea a avut consecinţe economice dezastruoase. Pentru ani la rând, cultura tutunului a dispărut în peninsula care producea unele dintre cele mai fine şi mai apreciate soiuri de tutun din lume, iar creşterea cămilelor, o ocupaţie tradiţională a tătarilor, a dispărut aproape cu totul, la fel ca şi creşterea cailor de rasă. Tătarii din Crimeea au putut să îşi regăsească pământurile strămoşeşti abia după destrămarea Uniunii Sovietice. Mulţi dintre ei se luptă cu ruşii care controlează administraţia locală pentru a-şi recupera proprietăţile. Iar posibila trecere a peninsulei în componenţa Rusiei ar putea genera un nou exod al tătarilor, către fraţii lor de sânge din Turcia.

  • Catun spune:

   De la prima anexare ilegala a Hanatului Crimeii din 1783 romanii localnici au inceput sa fie prigoniti de rusi. Romanii erau chiar dinaintea tatarilor pe aceste plaiuri fiind atunci cei mai vechi locuitori. Romanii au constiuit un procent important din populatia zonei. Dintre crestini erau cei mai numerosi. In 1940 mai existau inca cateva sate de romani in aceasta zona.

 4. Toni spune:

  Eu inteleg ca sefii vostri considera necesar sa troleze forumurile unor cotidiane de mare tiraj , cu zeci de mii de cititori.
  Dar sa dai bani ca sa trolezi o astfel de mizerie de fituica de propaganda cum este acest site, ma depaseste. Probabil ca au supraestimat numarul potentialilor fraieri, pardon, cititori .
  Aici intra doi insi pe an.
  Propaganda voastra e inutila. Bani aruncati.

  • Clau spune:

   interesant cum totusi zilnic esti aici sa ne impartasesti din intelepciunea ta si a lumii ruse… Spune tovarase tonilov, tu mananci kkt sa-ti puta gura sau iti pute gura ca mananci kkt? Sau e o caracteristica default a rusnacilor? Dintre cei doi insi care intra aici pe an …io sigur sunt interesat de raspuns, tu nu?

   • Toni spune:

    Clau-sindromul Tourette. Un exponent al trolului de doi bani.
    Ce sa-ti raspund? ca nici imaginatie nu ai? Aceeasi placa, probabil ti-a zis cineva asta si ti-a placut, ca mare scatofag ce esti.
    Pisicherule…iti place rahatul….

   • bogdan spune:

    mananca sitrollul o oaine amara in cocina din Transnistria ! O pauza mica inainte de a sta din nou la coada pe tichet pt paine…

   • bogdan spune:

    default…

   • putin spune:

    Imi place ca trolul vorbeste de lipsa noastra de imaginatie dar ne copiaza de fiecare data. Daca eu ii spun sa nu mai puna placa cu soros, a doua zi apare el cu expresia, fac asta zilnic. Iti iau chiar si nick-ul si-l vantura in stanga si in dreapta. Se plang ca e o pagina neinteresanta dar sant prezenti zilnic, isi iau chiar si mai multe nick-uri, ca sa para mai multi. astazi iti spun ca-ti vor viola sotia si vor privi cu o bere rece in fata, cucerirea Romaniei, o natie de tigani si de sclavi dupa spusele lor, maine ii auzi cum urla patriotic „frati romani!” 🙂 Duplicitari si ipocriti! Le cer dovezi, trec la alt subiect. Eventual primesti o injuratura. Le raspunzi, te acuza ca esti needucat. Trolisorii au perfectionat ipocrizia intr-o asemenea masura, incat azi maine trebuie sa-i adauge noi sensuri in Dex.

    • Toni spune:

     deci recunosti ca pagina e a voastra, trolule.
     Propaganda prin articole mincinoase, defaimatoare, denigratoare.
     Apoi urmeaza operatiunea ”forumul”, unde ne luminati pe noi ce trebuie sa credem, nu cumva sa avem pareri personale!

     • bogdan spune:

      Pt cei care inca nu stiu de unde apar acesti trolli ghidati si platiti de kremlin(Nada Hui, Metalic972,VladTepes,Barbu Marian,etc)- luati de aici : https://www.theguardian.com/world/2015/apr/02/putin-kremlin-inside-russian-troll-house
      cautati si linkurile de legatura sa vedeti de cand lucreaza tovarasii in dezinformare !

      Cel mai prost specimen dintre ei este Nada Hui dar nici Toni nu-i departe !

     • Catun spune:

      Papusa toni, „deciul” tau nu are fir logic in prealabil. De unde reiese ca e „pagina noastra”? Tu citesti si intelegi ce vrei tu pentru ca nu iti plac ideile expuse.

      De un an si jumatate de cand urmaresc paginaderusia eu nu am vazut ca voi sa fi gasit vreo minciuna din vreun articol. In schimb la voi abunda minciuna. Nici n-ati avut caracterul sa recunoasteti vreodata ca ati mintit. Sunteti programati sa rastalmaciti adevarul. Aceasta e diferenta dintre un trol si un om normal. Pe cand in articole chiar si exagerarile sunt rare.

  • bogdan spune:

   Banii sunt intradevar aruncati pe trolli ca tine second hand ai piticului de la kremlin ! Aveti doar 1 sau 2 neuroni sunt nefunctionali si mai stau si pe site-uri cu Romani ce le pot combate in secunda 2 propaganda de 2 capici ! Asa e caca de kremlin bafa bani degeaba in voi – ei de asta nu prea v-au mai platit din iunie…

 5. Catun spune:

  Discutia despre cui apartine Crimeea are doua piste: 1. Dreptul international si 2. istoria.

  1. Dreptul international prevede cum se poate face modificarea granitelor unui stat. Rusia nu a respectat dreptul international, ba mai mult a declansat razboiul cu Ucraina. Ba in plus, Rusia in teorie s-a irijat ca garant al granitelor Ucrainei, incluzand Crimeea si Donbasul. Cu toatea acestea, in practica au facut ilegalitatea de a organiza un referendum privind secesiunea pe un teritoriu care apartinea altui stat.

  2. Pana in 1783 Crimeea nu a fost ruseasca. Atunci a fost anexata ilegal de catre Imperiul Tarist. In cadrul URSSului, Crimeea a fost lasata ca mostenire Ucrainei.

  Restul e propaganda ruseasca prin trolii trimisi de Rusia: fascisti, referendum, democratie ruseasca, etc.

 6. bogdan spune:

  Eu il expulzam pe diplomatul Siriei daca eram presedintele lor !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top