nato suaÎn doctrina militară actualizată, cu care Rusia încercă să sperie NATO și Statele Unite ale Americii, nu va fi autorizat atacul nuclear preventiv, dar ar putea fi data definitia dușmanului intern„, sustine fostul șef al Statului Major General al Forțelor Armate, generalul de armată Yuri Baluyevsky, unul dintre autorii doctrinei militare actuale, scrie Interfax”.

Potrivit lui, suplimentar față de doctrina militară mai exista si anumite documente secrete.

Potrivit lui Baluyevsky, unul din aceste documente planul de apărare conține deja informațiile necesare care precizeazya adversarii și partenerii probabili, sistemul de descurajare nucleară, și folosirea forțelor nucleare strategice.”

În opinia sa, sistemul de descurajare nucleară nu este un panaceu, deoarece aceasta poate proteja numai împotriva dușmanilor externi, dar nu şi de cei interni. Baluyevskiy sustine ca incercarile de a arunca în aer statul prin acțiuni indirecte, au fost și sunt foarte periculoase.” El a reamintit prăbușirea URSS și afirma ca noua doctrina militara va reflecta si  amenințările interne de acest fel.

Baluyevski

Generalul Yuri Baluyevsky, unul dintre autorii doctrinei militare a Rusiei

În plus, generalul și-a exprimat convingerea că, suplimentar față de armele nucleare este necesar să se stabilească si un sistem de descurajare non-nucleara. Această situație trebuie să intre în mod necesar într-o ediție revizuită a doctrinei militare,” – a spus Baluyevsky. El a reamintit descurajarea non-nucleara poate include măsuri militaropolitice, științifice, militarotehnice și de altă natură„, altfel spus, perfectionarea conceptiei de „razboi hibrid” dezvoltat de Rusia si aplicat cu succes in zone  de conflict din fostul URSS.

Anterior au existat zvonuri care afirmau Federația Rusă ar fi urmat sa prevada în noua doctrina militara posibilitatea utilizarii de arme nucleare în scop preventiv.

Astfel, se spunea ca Rusia își rezervă dreptul sa foloseasca arme nucleare ca răspuns la utilizarea împotriva sa sau a aliaților săi de arme de distrugere în masă, sau ca răspuns la o agresiune la scară largă, folosind arme convenționale, sau care reprezintă o amenințare pentru existența statului.

Doctrina militară curentă, adoptata in 2010, prevede doua dintre principalele amenințări: terorism la nivel mondial” şi „extinderea NATO”.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top