US army Fort KnoxArmata Statelor Unite a dezvoltat un nou concept operațional Win in a Complex World„, care conține răspunsul la provocările, inclusiv acțiunile Rusiei în Ucraina, scrie spune Wall Street Journal.

În document, Rusia și China sunt denumite „puteri concurente și se menţioneaza faptul soldații americani trebuie să fie gata sa lupte cu un inamic necunoscut, într-un loc necunoscut.

Publicația afirmă că noul concept militar contine şi lecțiile pe care armata trebuie sa le învete din Irak și Afganistan. Nou concept presupune pregatirea pentru  respingerea amenințărilor disparate, cum ar fi extremismul din Irak, instabilitate în Coreea de Nord sau agresiunea Rusiei în Europa de Est.

În documentul, se mai arată Rusia a decis să-și extindă teritoriulși a folosit fortele terestre într-un mod inovator pentru a anexa Crimeea și destabiliza situația din Ucraina, evitând în același timp forța de reacție a NATO.

Pentru a respinge pe viitor acest nou tip de agresiune, este nevoie sa se utilizeze în mod creativ forțelor terestre, prevede noul concept. Fără forțe terestre capabile să reziste armatei ruse și agenților săi neregulati, astfel de aventuri sunt susceptibile sa continue,” -mai spune documentul.

Conceptul Win in a Complex Worldeste conceput pentru perioada 2020-2040. Potrivit Defense News, acesta va înlocui conceptul AirLand Battle” dezvoltat în anii Războiului Rece pentru a face față armatei regulate a URSS și aliaților săi.

 

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top