skvernelisParlamentul lituanian a aprobat marți numirea politicianului de centru Saulius Skvernelis în funcția de premier, în urma victoriei surprinzătoare a formațiunii sale în legislativele din octombrie, informează AFP.

Saulius Skvernelis, 46 de ani, fost șef al poliției și ministru de interne, dispune de acum încolo de 15 zile pentru a-și prezenta cabinetul format din Uniunea Țăranilor și Verzilor (LPGU), formațiunea sa, împreună cu aliatul social-democrat (SDE).

Noul șef al guvernului de la Vilnius a obținut susținerea a 90 de deputați dintr-un total de 141. Votul asupra programului noului cabinet este așteptat să aibă loc în decembrie.

Într-un discurs care a precedat votul, Skvernelis a promis că va combate injustiția socială și va ține în frâu emigrarea lituanienilor spre țările mai bogate din Europa de Vest.

„Noul guvern va aduce schimbări în domenii unde se remarcă inegalități sociale, în ceea ce privește demografia și problemele locale de excluziune”, a anunțat Skvernelis în fața deputaților. „Mai multe persoane trebuie să beneficieze de creșterea economică”, a insistat el.

Exodul lituanienilor, în special spre Marea Britanie, a fost tema majoră a campaniei electorale, în condițiile în care populația Lituaniei a scăzut de la 3,5 milioane în 2001 la 2,9 milioane în 2015.

Uniunea Țăranilor și Verzilor, populară mai ales în mediul rural, a făcut campanie promițând să reducă sărăcia și să frâneze emigrarea spre Vest, să combată alcoolismul și să modifice noul Cod al Muncii, unul controversat, introdus de social-democrați și care face mai ușoare disponibilizările.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Votează: Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (3 voturi, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Related Posts

One Response to Noul premier al Lituaniei a fost confirmat de parlament

  1. basca spune:

    bunastarea adusa de occident a injumatatit populatia in toate tarile baltice .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top