moscova gratiiOrganizații separatiste din întreaga lume si-au dat întâlnire la Moscova. Au fost hawaieni, irlandezi, portoricani, catalanii și „ucraineni”. Toti camarazi unul cu altul. Dar scoțienii, potențiale stele la prima conferință mondială a separatiștilor, așa şi nu au mai apărut” – scrie Independent.

„Primul a ajuns la hotelul President un om în uniformă militară, cu steagul Novorossia pe manson, separatist din estul Ucrainei” – scrie publicatia.

„În Ucraina, nu suntem subiecte, doar nişte obiecte, – a spus Vladimir Sverzhin, luptator pentru independența „Novorossiei”, până anul trecut. – Este de vina noul guvern de la Kiev, care, la rândul său, este o marionetă a stăpânului său, Statele Unite ale Americii. Fiecare țară din lume este obligat să trăiască așa cum dicteaza SUA”, regreta Vladimir.

Desi cu interese disparate, separatiștii erau uniţi prin ostilitatea comună față de America și capitalism. Delegațiile din Puerto Rico (membra a Comunității Statelor Unite) și Hawaii (al 50-lea stat al SUA) militeaza pentru „regate separate”, ca alternativă la administraţia de la Washington.

Președintele Partidului African Popular din SUA „Uhuru”, Omali Yeshitela, a cerut ca America sa fe acuzata de genocid pentru crime împotriva afro-americanilor, și a solicitat eliberarea din închisori a tuturor afro-americanilor.

„Alegerea lui Barack Obama ca președinte al Americii – este o manifestare a puterii neocolonialiste, ascunse în spatele unui masti negre”, – a spus el.

Alte organizații, inclusiv Partidul irlandez Republican Socialist, „Sinn Fein” și „Solidaritatea catalană pentru independență”, au criticat puternic pe „asupritorii” europeni, argumentând că capitalismul din SUA și UE este de vina pentru relele din lume.

„Mișcarea anti-globalizare din Rusia” (ADR), cea care a finantat congresul separatistilor, este la randul sau finantata din subventii guvernamentale. Evenimentul în sine a fost sponsorizat şi de Fondul Național de Caritate, creat la inițiativa lui Vladimir Putin în 1999.

Acest amanunt explica lipsa oricăror organizații separatiste care operează în Rusia.

„Sprijinind activ separatiștii pro-rusi din estul Ucrainei, Kremlinul este absolut intolerant fata de manifestarile separatiste din interiorul Rusiei, în special în Siberia și Cecenia”, – spune articolul.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

3 Responses to Noul slogan al Moscovei: „Separatişti din toate ţările, uniţi-vă!”

 1. yehudy spune:

  obiectivele acestui ong imi aminmtesc de directivele date de comintern prin anii 1920-1930. acum este o alta lume. si popoarele din rusia vor sa fie libere, cum au vrut si popoarele din urss. putin se joaca cu focul si pun pariu ca putin se va arde. in definitiv, multi dintre cei din jurul lui putin viseaza sa nu mai fie sub cizma lui putin si sa devina ei niste mici satrapi in regiunile lor:) cred ca toti ii spun lui putin: „sa traiti” si in acelasi timp isi ascut cutitele si negociaza intre ei:)
  rusia va copia modelul urss si se va dezintegra. rusia acum este mult mai usor de lovit economic comparativ cu urss.
  daca urss a pierdut razboiul economic, rusia il va pierde mult mai repede. putin face tot ce poate sa puna rusia pe butuci:)

 2. yehudy spune:

  rusia are 22 republici etnice, in rusia se vorbesc 100 de limbi nationale!
  rusia este singurul imperiu colonial la ora actuala:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top