Comisia Electorală Centrală (CEC) din Ucraina a anunțat luni expirarea termenului până la care potențialii candidați puteau depune cererile de participare la alegerile prezidențiale. În zilele următoare CEC urmează să prezinte lista completă a candidaților.

Până în prezent, Comisa a înregistrat un număr de 28 de candidați, acesta fiind un număr record de la proclamarea independenței Ucrainei. În același timp, unele cereri nu au fost încă examinate de Comisie – printre acestea se numără și cea a actualului președinte, Petro Poroșenko, care a depus-o abia duminică.

În total, 89 de persoane și-au declarat dorința de a candida la alegerile prezidențiale din Ucraina. Dintre acestea, un număr de 22, inclusiv șeful Partidului Comunist din Ucraina, Petro Simonenko, au fost respinse de Comisie.

Potrivit legislației ucrainene, pentru a se putea înregistra în cursa prezidențială, candidații trebuie să depuna o garanție de 2,5 milioane hrivne (aproximativ 80.000 de euro), să prezinte o declarație fiscală și să îndeplinească o serie de alte cerințe. Legea electorala din Ucraina nu prevede obligativitatea colectarii de semnături.

Alegerile președintelui Ucrainei vor avea loc pe 31 martie. Potrivit sondajelor de opinie, pe primele locuri în preferințele electoratului se afla vedeta tv Vladimir Zelenski, liderul partidului de opoziție ”Batkivșcina”, Iulia Timoșenko și actualul președinte Petro Poroșenko.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Încarc...

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top