În timpul ”atacurilor acustice” din Cuba, despre care s-a aflat în 2017, un număr de 21 de diplomați americani au fost expuși la radiații cu microunde, sustine The New York Times.

Versiunea despre acest tip de radiații devine tot mai plauzibila ca urmare a investigațiilor realizate de medici, a declarat autorul principal al raportului privind ”atacurile acustice”, directorul Departamentului de Neurochirurgie al Universitatii din Pennsylvania, profesorul Douglas Smith.

„Atacurile acustice“ asupra Ambasadei Statelor Unite din Havana au fost înregistrate de la sfârșitul anului 2016, iar primul raport medical detaliat despre ele a aparut în martie 2018, când radiațiile cu microunde încă nu erau menționate.

„La început, toată lumea a fost destul de sceptică, dar acum sunt de acord că totusi pare veridica explicatia”, – spune Smith. Radiația cu microunde este cea mai plauzibilă explicație a simptomelor raportate de victime, afirma omul de stiinta.

În special, tot mai mulți specialiști sugerează că „atacurile acustice” se explică prin așa-numitul efect Frey, numit după omul de știință american Allan Frey. Potrivit cercetărilor sale, radiațiile cu microunde cauzează un sunet în cap care poate irita, provoca durere și greață – plângeri similare au avut și diplomații americani.

Allan Frey, care acum are 83 de ani, crede ca atacurile cu microunde asupra diplomaților americani din Cuba au fost organizate cu participarea Rusiei. Moscova, potrivit lui Frey, este interesată să submineze relațiile cubanezo-americane, care au început să se îmbunătățească sub mandatul lui Barack Obama.

În august 2017, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Heather Nauert a anunțat că Washingtonul a înregistrat mai multe „incidente” în urma carora diplomații americani au avut nevoie de asistență medicală, după care au părăsit Havana.

Victimele s-au plâns de pierderea auzului, dureri severe de cap, pierderea simțului de echilibru și tulburări cognitive. Astfel de probleme au acuzat 21 de angajați ai Ambasadei SUA din Havana.

Acest articol este proprietatea Pagina de Rusia și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Foarte slabSlabMediocruBunFoarte bun (Niciun vot deocamdată)
Se încarcă...

Related Posts

One Response to NYT: Rusia s-a aflat în spatele ”atacurilor acustice” asupra diplomaților SUA din Cuba

  1. bogdan spune:

    Tipik pt Specia Inapoiata si Criminala condusa de Cel Mai Mare Pitik din Lume !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to top